Weekly 13- Dertien

Weelky 13.  Dertien is een ongeluksgetal. Zelfs het woord ‘ongeluksgetal’ kent 13 letters. En vrijdag de 13 is natuurlijk helemaal een ongeluksdag. En afgelopen vrijdag was het vrijdag de 13e.  HELP!

Nou ja in mijn geval helemaal niet. Wat mij betreft is 13 een prima getal. Het was ook een prima week en vrijdag de 13e een prima dag.

Op Wikipedia vind ik dat 13 ook een gelukkig getal is:

“Een gelukkig getal is een speciaal positief geheel getal dat bepaald wordt door het volgende procedé:

  • Kwadrateer de afzonderlijke cijfers van het getal.
  • De som van deze kwadraten vormt een nieuw getal.
  • Herhaal deze procedure zo lang totdat er ofwel een cyclus van getallen wordt doorlopen, ofwel het getal 1 optreedt.
  • Wordt het getal 1 bereikt, dan was het oorspronkelijke getal een gelukkig getal.”

En zo zie je maar dat alles gaat om perceptie. Is 13 geluk of ongeluk? Of interesseert het je totaal niet? Is het glas half vol, of half leeg. Of vul je het glas met iets wat je graag drinkt en gebruik je het gewoon om op te drinken, zoals het bedoeld is. Wat voor soort glas kies je….

Open deuren, maar de praktijk is soms weerbarstiger.  We zijn allemaal mens met onze eigen emoties en gevoelens. En die kunnen anderen vervullen van liefde of wellicht irritatie opwekken en een heleboel hiertussen.

Een zeer geslaagde week (zie ook het lijstje hieronder), maar ook met moeilijke momenten.

Wanneer je niks kunt (manlief), is het logisch dat je niet happy bent. Dat je (deels) afhankelijk bent is hartstikke rot. Ik heb zelf zo’n 20 jaar gelden 3,5 maanden op krukken gelopen. Ik ken nog heel goed het onbegrip en de eenzaamheid die dit teweeg bracht. Ik zie het ook als een soort Karma: Ik kan er nu ook voor hem zijn. Ik begrijp hoe hij zich voelt. En vind ik het ook gezellig dat we elkaar deze week veel zien en spreken. Anderzijds reil en zeil ik het hele gezin nagenoeg alleen. Hij heeft niet het meest vrolijke humeur (wat ik begrijp) en ik doe veel om hem positief te houden (grapjes maken, positief blijven etc). Maar ik ben ook maar mens… En mijn tijd is helaas ook enigszins beperkt, met alles wat ik werk en daarnaast nog doe. Daarom heb ik besloten dat ik op zoek ga naar iemand die wil helpen schoonmaken. De (tijd) marges zijn voor mij iets te klein op het moment en ik heb het gevoel achter de feiten aan te lopen. Tijd voor het inschakelen van ‘hulp’.

Ook in mijn volleybalteam zie ik het terug: Perceptie. Een bestaand team, maar met 2 nieuwe spelers (Incl. ik) en een nieuwe trainster (=Forming). Ondanks dat we elkaar echt leuk en aardig vinden zijn we dinsdagavond, (na opnieuw verlies) overduidelijk in de ‘Storming’ fase aanbeland. Het lukt niet (goed genoeg) en hoe moeten we nu verder. Precies dát.

Ik denk dat we verliezen van onszelf en onze ‘koppies’ en hoe kunnen we nu zo met onze emoties, kwaliteiten en leerpunten omgaan, dat we weer kunnen bouwen en vertrouwen (=norming). Om van daaruit weer te komen tot betere prestaties waar we tevreden over zijn (=performing).

Ik hou wel van bouwen, vernieuwen en verbeteren 😉

365:

  • Nieuwe icoontjes gemaakt voor ‘shop’ en ‘news’ voor op de site
  • Quote en weekly geschreven
  • Verder gelezen in een boek (klinkt weer lekker vaag)
  • Aantal mails en berichten verzonden

En verder, buiten ‘the usual’:

  • Bij vriendin even koffie gedronken, kids lekker spelen met elkaar
  • Manlief in het tape (enkel) ging niet goed: tape er weer af. Schiet niet echt op helaas. Maandag huisarts, dinsdag ziekenhuis. Gelukkig niets gebroken. Nu hometrainer in huis en enkel in beweging krijgen. Verder op krukken.. Zijn blessure is flink en zal 6-8 weken duren, de kans op blijvende brace bij sporten is groot.
  • Beide dochters hebben mee gedaan aan de Unicef loop en hebben heel veel rondjes gelopen voor het goede doel.
  • Een super gezellig weekend met:
  • Een etentje met m’n vriendinnetjes,
  • De jongste moest wedstrijden spelen en heeft alle 3 de wedstrijden gewonnen. Vriendin en haar man kwamen langs om te kijken en te kletsen
  • Zondag kort bezoek van buurvrouw en vriend en later bezoek van tante, oom en kids. Gezellig lunchen met elkaar en een terras en zonnetje opgezocht
  • Einde van de middag buuf en -man met kids op bezoek. Samen gaan eten. Buuf heeft zo lief geholpen met pannenkoeken bakken voor de kids en de haren vlechten van onze oudste. Lief!
  • Gesprek met de vereniging in Zwolle en verschillende ondersteuningsinstanties m.b.t. de toekomst van de club.



0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.