De neushoorn van museum More # 5.167 van 365

De neushoorn waarmee ik nu op de pixel sta ligt in het museum More in Ruurlo. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik een aantal pixels van de neushoorn die bij museum More in Gorssel ligt.

De neushoorn is gemaakt door Miriam Knibbeler  ( 1981) en heet Ortus.  Dat is Latijns voor geboorte en nieuw leven. Miriam Knibbeler werd geboren in Nieuw-Zeeland, maar studeerde, woont en werkt in Groningen. Ze maakt vooral mens- en dierfiguren die kwetsbaarheid uitstralen.

In Gorssel is de neushoorn van polyester en piepschuim. Die Ortus is het eerste buitenwerk van Miriam Knibbeler. Ortus ligt namelijk in de tuin die bij het museum hoort. Ortus is ook haar eerste werk van een flink formaat. De babyneushoorn heeft een afmeting van 310 bij 240 bij 110 centimeter. In 2015 was Ortus te zien in de openluchttentoonstelling “Beelden in Leiden”. De witte neushoorn is een ernstig bedreigde diersoort. Miriam wilde hier aandacht aan besteden en maakte daarom Ortus.

In het museum in Ruurlo ligt Ortus binnen. Deze Ortus is de kleinere versie van de
buiten Ortus”. Het is een prototype, oftewel een voorstudie.

Ik vind Ortus ontroerend mooi en kwetsbaar.

Groetjes Kuh Wak




1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.