True

Martin Riebeek en Inge van 't Klooster
Between You & Me


Foto #060: LIVE in beeld: uw nederige reporter op het plein voor het Factorium te Tilburg tijdens de allereerste Tilburgse cultuurnacht. A photo in the making, want wie goed kijkt ziet mij de foto maken! 

Kunstwerk: Between You & Me (2010)

Kunstenaars: Inge van ’t Klooster en Martin Riebeek

Locatie: hier Dit kunstwerk won de Brabantse Straatkunstprijs 2012. 


Wie het plein voor het Factorium te Tilburg betreedt en in de grootste lichtcirkel midden op het plein gaat staan, wordt gedurende vier sec. in close-up gefilmd. Na de close-up schiet de (schaatswedstrijd)camera omhoog en filmt van een afstand de hoofdperso(o)n(en) met de dan aanwezige anderen op het plein. De opname wordt daarna vertraagd afgespeeld (20 sec.) op een reusachtig LED-scherm samen met een willekeurig gekozen doch geselecteerde tekst. Die teksten voegen een interpretatiekader toe aan het opgenomen beeld. Een individu komt samen met eventuele omstanders èn de tekst in beeld. Er ontstaat interactie. De kunstenaars laten met dit werk zien dat je samen het plein, de publieke ruimt vult. Het beeld nodigt uit tot participatie en trekt allerlei mensen wat voor verrassende beelden zorgt. Iemand zet zichzelf in beeld. De kunstenaars voelden zich geïnspireerd tot dit beeld door het onderstaande citaat: 


“Het werkelijke leven is hoger dan de kunst”

– Bertolt Brecht
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.