Messias Nijntje

Mijn 100ste foto!


Foto #100: Mijn zoontje vindt Nijntje erg leuk en samen hebben we al heel wat boekjes gelezen. Nieuw voor me was de overeenkomst tussen Nijntje en Jezus. Ik werd verrast door het boekje “Nijntje” (Dick Bruna’s #16). Mevrouw Pluis krijgt – net als Maria – een bezoek van een engel die de geboorte van Nijntje aankondigt! Of het een onbevlekte ontvangenis is weet ik niet. Alles lijkt helemaal ‘pluis’: meneer Pluis geeft de bloemetjes water en mevrouw Pluis gaat zojuist naar de markt. Dan is plotseling Nijntje verschenen. Ook krijgt Nijntje net als Jezus net na haar geboorte bezoek van een wonderlijk gezelschap. In het geval van Nijntje zijn dat allerlei dieren.

Dit bevestigt wat ik al wist: “Nijntje” is een levensbeschouwing.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.