weekbericht №6 DAG 125 – 131

Terugkijkend op afgelopen week (week 50), heb ik maandag (dag 125) eigenlijk mijn mooiste foto gemaakt. De overige foto’s zijn niet verkeerd, maar ik besef nu dat mooie foto’s niet vanzelf tot stand komen.

Ik denk dat dat met verschillende dingen heeft te maken. Daar waar ik ’s zomers geregeld lang bezig was met het maken van een mooie foto, ben ik nu sneller klaar met fotograferen. Het koude en gure weer nodigt niet uit om diverse standpunten te onderzoeken om onder de juiste hoek een klok te fotograferen.
Daarbij werken de weersomstandigheden niet mee. Mijn buitenfoto (dag 128) van afgelopen week is wazig. Dat komt omdat het nevelig was. Tja, zonder zon geen zonnige en mooi belichte foto’s…

De andere foto’s van afgelopen week zijn allemaal binnen gemaakt. Ook daar heb je te maken met verschillende factoren. Allereerst moet ik mijn gevoel van lef aanspreken. Het vergt wat moed om een goede foto te maken met nieuwsgierige mensen om je heen. Tevens speelt belichting een belangrijke rol. In winkels, wachtkamers en kantoren is het licht weinig sfeervol. Het is vaak fel en kil. Daarbij wordt er bij het ophangen van een klok niet bekeken of de lampen (die er waarschijnlijk al hangen) in de klok spiegelen. In een thuissituatie kan ik makkelijker een telefoon of horloge mooi uitlichten met sfeervol licht. Bij een wandklok is dat toch lastiger…

Hoe dan ook, ga ik deze week wederom de uitdaging aan om mooie foto’s te maken!




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.