Week 17/52

Na mijn blog van vorige week vragen mensen me hoe het met me gaat na de operatie en dat het zo goed is dat ik het project momenteel kan volhouden.

Daar zal ik deze week de tekst dan aan besteden.

Het herstel na de operatie gaat redelijk goed. Het is mijn tweede hernia operatie, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten. Deze keer is het echter een wat meer uitgebreidere operatie geweest en dat merk ik ook wel. En dan ben ik ook nog van het type waarbij het nooit snel genoeg kan gaan. Het is natuurlijk ook geen toeval dat mijn 365project gedeeltelijk te maken heeft met vrijlaten, van het slot afhalen.
De tegenvaller in het herstel heeft ook te maken met loslaten. Ik heb vrij heftige pijnstillers gehad in de periode voor de operatie. En ik dacht daar even mee gaan te stoppen. Maar dat ging niet zo gemakkelijk, ik heb echt veel last gehad van afkickverschijnselen. Gelukkig gaat dat nu goed, en gebruik ik eigenlijk niets meer, op af en toe een paracetamol na! Ik ben nu de afwisseling tussen liggen en lopen zoveel mogelijk aan het opbouwen, dus meer lopen en minder liggen. Zitten moet ik nog zoveel mogelijk zien te vermijden, maar dat gaat vanzelf, want dat doet nog pijn. Komende donderdag mogen de hechtingen eruit dat zal ook weer fijn zijn.

Ik zag gisteren een stukje uit de conference van Guido Weijers. Hij zegt daar: “Om me te vangen, moet je me vrijlaten”. Nou dat zou zomaar mijn lijfspreuk kunnen zijn. Ik zit nu vanaf 28 november voornamelijk “opgesloten” thuis. En dat doet natuurlijk veel met me. Ik snak inmiddels naar simpele dingen als shoppen, of lekker swingen met vriendinnen. Tegelijkertijd ben ik wel heel nuchter en weet ik dat dit allemaal weer komt en dat er heel veel mensen zijn die het veel slechter hebben dan ik.

En dan de link naar het project. Dat is eigenlijk heel tegenstrijdig, ik die meer wil loslaten ga me verplichten een 365dagenproject te doen. Ironisch hè!

Maar gek genoeg brengt het project me heel veel en dat is dan automatisch ook de reden waarom ik er geen moeite mee heb (nu in ieder geval niet). Het heeft me namelijk al veel geleerd over aanpassen van je eigen regeltjes, en door dat los te laten dat soms dingen gewoon zelfs veel gemakkelijker gaan. Door hulp van anderen te accepteren en te vragen heb ik momenteel nog zelfs een overschot aan sleutels en sloten momenteel. En het overschot aan tijd helpt natuurlijk ook, hahaha.

Er gaan ineens overal deurtjes open en de sleutels stromen naar me toe. Ik ben echt oprecht ontroerd door zoveel spontane acties van mensen die ik notabene vaak helemaal niet ken.
Al die mooie dingen berg ik ergens in mijn hoofd op in een heel mooi doosje met een heel mooi slotje waar het sleuteltje op staat.
En als ik dan weer eens ergens iets lees of hoor over onrecht en ellende in de wereld, doe ik het doosje even open, en haal er een voorbeeldje uit. En dan weet ik, er is nog heel veel liefs en goeds in de mensen om ons heen.

 

Hieronder de foto’s van deze week:

 

Maandag 9 januari, Florence, Ponte Vecchio. Stelletjes bezegelen hun liefde met een hangslotje op deze brug. Deze Vakantiefoto gekregen van Irma.
Zou mooi zijn dit zelf te zien in het jaar van mijn project. En het mooie nieuws is dat er dan nog wat meer landen te kiezen zijn waar ze dit doen: Hongarije, Letland, USA, Uruguay, Duitsland, Spanje of Ukraine. Zo “moet” ik ook nog naar Praag waar een heel kunstwerk is gemaakt van sleutels.

 

Dinsdag 10 januari, Dit dessin heeft José Kranen voor me getekend. Ze maakt elke dag een mooi getekend dessin. Check ze maar eens op deze site.
Ik begin er eigenlijk best een beetje een soort van trots op te worden dat er door mijn hulpvraag allerlei 365 dagen cross over dagen ontstaan. Waarbij twee mensen dus met 1 ding hun een dag kunnen vullen. Nu alleen nog eens nadenken hoe ik terug kan doen voor al die lieve hulp!

 

Woensdag 11 januari,Een nieuw huis voor vriendin. Flinke sleutelbos! Ik hoop dat zij en haar kids er heel gelukkig mogen worden!

 

Donderdag 12 januari, Dit is Lieve. Lieve is het nichtje van Yvonne. En Yvonne is vandaag jarig! Proficiat Von. En bedankt Lieve dat ik je foto mag gebruiken voor mijn project.

 

Vrijdag 13 januari, Het eerste uitstapje buiten, de brievenbus dus. Vandaar dat ik ook gekozen heb voor deze foto als hoofdfoto. Dit is zeker niet de mooiste foto van deze week, maar wel de enige die ik zelf gemaakt heb tijdens mijn eerste uitstapje naar buiten. Dus kortom, opbouwen met kleine stapjes en vieren wat er te vieren valt.

 

Zaterdag 14 januari, Deze geweldige foto heb ik gekregen van Jessica. Zij maakt elke dag zo’n mooie foto van haar kopje thee. Maar die heb je vast al gezien op deze site! Deze foto siert al een tijdje de achtergrond van mijn blog, mijn computer en mijn telefoon. Dat geeft wel aan hoe mooi ik hem vind. De kinderen vragen of er eens iets anders als achtergrond kan. “Altijd die sleutels” is het commentaar, haha. Maar ja, we zitten pas op dag 125 dus ik vrees dat mama nog wel even in de ban is van de sleutels.
Vandaag viel er trouwens ineens een super leuke verrassing in de brievenbus, maar daarover volgende week meer.

 

Zondag 15 januari, Weer een bijzonder mooie foto met ook een bijzonder mooi verhaal erachter. Ik was een tijdje geleden op het internet aan het surfen. Ik weet niet eens meer wat ik aan het zoeken was. Volgens mij was het iets op knutselgebied, om wat afleiding te vinden tijdens het thuiszitten. Ik kwam toen per ongeluk uit op de site van Mea: http://mayflower-meibloem.blogspot.com/2012/01/detail.html
Mea blogt over haar interieur. Ik was gelijk gegrepen door haar mooie foto’s. Interieur en het verzamelen van leuke spulletjes met een verhaal vind ik ook erg leuk. En Mea die weet dit ook nog een mooi vast te leggen.

Twee dingen schoten door mijn hoofd:
– Wat zou dit een leuk 365 dagen project zijn van Mea
– Wat een leuke foto’s van sleutels en sloten zie ik daar

Dus de stoute schoenen aangetrokken en Mea een mailtje gestuurd. Uiteraard om haar te wijzen op “onze” 365dagen site en te vragen of ik heel misschien haar foto’s mocht gebruiken voor mijn project.

Wat volgde was een heel lief berichtje terug. En zo is het gekomen dat ik nu deze foto hier mag zetten.
Nu Mea nog zien te winnen voor onze site, hahaha

 

Tot volgende week!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.