Week 18/52

Deze week heb ik eens nagedacht over gewoontes en rituelen.

Ik merkte namelijk dat ik een beetje vaste rituelen en gewoontes aan het ontwikkelen ben bij mijn 365 project.

Ik zal daarom eens wat uit de doeken doen over hoe ik te werk ga bij de totstandkoming van mijn dagelijkse foto.

 

Keuze en tijdstip:

Eigenlijk ben ik de hele dag wel ergens in mijn hoofd bezig met “welke sleutel of slot zal ik vandaag eens gaan gebruiken”.

Als het enigszins kan vind ik het leuk om een koppeling naar de dag die ik meemaak te maken.

Dat is dan ook gelijk de reden dat ik eigenlijk altijd ’s avonds de foto kies en post. Normaal gesproken is dat met mijn fulltime baan ook heel logisch. Maar aangezien ik momenteel even niet werk is dat geheel niet logisch, maar gek genoeg is het wel een gewoonte geworden.

Het voelt zelfs een beetje raar als ik eens eerder iets post, behalve in het weekend, want dan is je dagritme toch al anders.

 

Dan de volgorde:

Eerst Twitter ik mijn foto, daarna werk ik mijn blog 365sleutels.blogspot.com bij en tenslotte mijn Facebookpagina.

Eigenlijk zitten daar best wat eigenaardigheden in:

Ik heb er aan het begin van mijn project voor gekozen om zoveel mogelijk op mijn telefoon te posten, dit omdat ik dan niet gebonden ben aan een pc en dus altijd en overal aan mijn project kan werken. Maar aangezien ik nu hele dagen thuis ben zou je verwachten dat ik voor de pc kies, maar nee dus, ik blijf friemelen op mijn telefoon, met soms alle ergernissen van het typen op zo’n klein touchscreen van dien. Hetzelfde geldt voor de foto’s. Die maak ik ook met mijn telefoon. Terwijl nu de spiegelrefelx voor het grijpen ligt. 

En wekelijks werk ik deze site bij. Normaal gesproken op zondagavond, maar dat doe ik nu ik thuis ben op maandag.

Mijn verbazing ging dus deze week over hoe snel ik “verval” in vaste rituelen. Blijkbaar helpen die me wel om dit project structuur te geven en vol te houden.

Ik ben benieuwd hoe dat bij de andere redacteuren gaat. Is daar ook een “vaste” werkwijze of pakken die het anders aan.

 

Onderstaand de foto’s van deze week. De verhalen erachter staan op mijn blog.

 

 

 

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.