Morgen oud nieuws # 52/52

YES YIPPIE YA YEE JOEHOE BLIJ BLIJ BLIJ

Het is zover…mijn 365dagenproject is klaar!!!

Op 7 februari 2011 begon ik enthousiast aan het schrijfproject dat ik voor mezelf bedacht had. Een uitdaging met mezelf. Toen was de hype rond 365dagenprojecten nog niet zo groot dus ik noemde het gewoon ‘een jaar lang schrijven’ 🙂

De eerste drie weken gingen zonder problemen voorbij, ik had ideeën genoeg om over te schrijven, energie voor tien om er goed voor te gaan zitten en zag de toekomst met vertrouwen tegemoet. Tot het moment kwam dat ik héél druk was en maar een half uur de tijd had om te schrijven. Als de druk er te hoog op zit, dan schrijft dat niet zo lekker. Maar toch lukte het om een stukje, zij het wat korter, te publiceren.
Na zo’n 50 dagen kwam de eerste dag dat ik echt geen nieuws kon vinden om mijn blog op te baseren. Waar moest ik in godsnaam over gaan schrijven? Nieuws genoeg maar niet blogwaardig of nieuws waar ik geen mening over had. Dankzij de hulp van anderen en blijven surfen op internet lukte het toch weer om iets te schrijven.

Eerlijk toegegeven….er zijn best wel wat momenten geweest waarop ik dacht: “ik stop ermee!”. Het voelde soms alsof ik een slaaf van mezelf was: “Van wie moet ik dit eigenlijk?” Maar elke keer vond ik toch weer de energie om door te gaan, mede ook door de vele lezers op mijn site. Ik wilde hen, maar nog meer mezelf, niet teleurstellen. Toen ik eenmaal over de 250 dagen heen was, was opgeven geen optie meer. Ik was hieraan begonnen, dan maakte ik het ook af!

En nu, 6 februari 2012…het jaar is rondgeschreven, mijn laaste blog in dit project online.
Een enorme overwinning voor mezelf. Het is me gelukt om een jaar lang iets elke dag te doen! Ik ben zo trots als een pauw! Tegelijk ook heel blij dat het erop zit. Een jaar lang elke dag iets moeten doen brengt best wel wat met zich mee. Hoe vaak ik niet gedacht heb: “shit, ik moet nog een blog schrijven”. Films waar ik maar de helft van zag omdat ik tijdens het film kijken ook mijn blog aan het schrijven was. Een uur per dag, dat is wat ik er ongeveer aan kwijt ben geweest. Dat zijn 365 uren in een jaar en dus ruim 15 dagen non-stop schrijven.

Trots…dat is wat ik ben! Op mezelf, op de lezers die mijn blog elke dag weer wisten te vinden en op mijn vriend. Die het toch maar mooi een jaar volgehouden heeft met een bloggende vriendin (= heel fijn).

En nu? Nu even rust, even geen ‘moeten’ en even niet op zoek naar nieuwsitems. Of ik weer een nieuw project start? Misschien wel, misschien niet. Het concept blijft me aanspreken en ik weet nu dat het mogelijk is om vol te houden. Tot 1 maart geef ik mezelf sowieso lekker vrij, daarna kijk ik wel weer verder. Mijn site www.morgenoudnieuws.nl blijft online en als ik zin heb om te schrijven, dan doe ik dat daar. Wie weet wat er weer uit voort komt 😉

Lieve groetjes,
Daniëlle
Trotse eigenaar van een voltooid 365dagenproject!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.