Halverwege – week 27, dag 1

week26

En toen was ik, woensdag, zomaar opeens op de helft. Zonder me dat van tevoren te realiseren dat dat moment eraan kwam. Wellicht had ik anders iets beter nagedacht over wat ik zou kunnen maken. Omdat ik een dag had dat ik pas ’s avonds om een uur of elf thuis zou komen, had ik nog net voor ik wegging een lintje en een paar lapjes vilt in m’n tas gekieperd en heb ik, in de trein en met koude vingers, dit bloemetje in elkaar geflanst.

Onceremonieel
Had ik iets feestelijkers, ceremoniëlers misschien, gemaakt, als ik wèl eerder had bedacht dat 8 februari betekende dat ik de eerste zes maanden erop had zitten? Waarschijnlijk niet. Ik maak mijn bloemetjes in zo veel mogelijk variaties, iets ceremonieels zit er niet tussen.  Ik ben ook niet zo van het Grote Vieren, geloof ik. 

Toch vond ik ’t wel een mooi moment, dat halverwege. Een mooi moment om mezelf er nog eens op te wijzen hoe verrassend weinig moeite het me kost om elke dag iets te verzinnen. Relatief dan, natuurlijk.

Creativiteitsblock
Op mijn werk verzinnen we zo nu en dan dat een website erg op zou knappen van een poll. Vragen zijn geen probleem, denken we. We schudden er zo vier, vijf uit onze losse mouwen. Tegen de tijd dat we aan het plaatsen van nummer vijf toe zijn, blijken de nummers zes tot en met tien een slag ingewikkelder. En vanaf nummer elf wordt het echt lastig. Met het bloemengedoe zou het, dacht ik, niet heel veel anders kunnen zijn. Dat ik het eerste half jaar ben ‘doorgekomen’ geeft moed voor het tweede. Nog zes maanden bloemen (minus twee dagen): eitje! 

(Alle bloemetjes van het afgelopen half jaar vind je op mijn elke-dag-blog.  Hier denk ik eens in de week te komen vertellen hoe het ervoor staat.)
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.