Hartjesreeks februari 2012

Wauw! Met trots presenteer ik mijn aller-aller-aller-laatste verslag over mijn eigen 365 dagen project. Wat een bewogen jaar was dit. Dit project heeft me nu al meer opgeleverd dan ik ooit had durven dromen, namelijk een hele community rondom de 365 dagen projecten. En dat vind ik toch wel super bijzonder… 

In dit laatste artikel is een kleine reflectie op zijn plaats. Dat heb ik overigens de laatste maanden steeds proberen te doen: vertellen hoe het ging, wat het project me heeft opgeleverd en waarom dit een echte aanrader is. Ik ben ervan overtuigd dat dit de kracht is achter een 365 dagen project. Mensen zien graag de resultaten, maar het verhaal ernaast is net zo belangrijk.

De laatste maand kreeg ik twee verzoeken van de media, namelijk dat van Radio 2 en Omroep Max. Hoe gaaf is dat! En nu vragen mensen me steeds: “Ben je zenuwachtig?” Maar daar kon ik gelukkig nog steeds (hoe dat een uur voor de uitzending is durf ik niet te zeggen) op antwoorden van niet. En dat is simpelweg omdat dit mijn ding is. Ik heb heel het proces vanaf februari 2011 heel intens beleefd en ben daarin gegroeid. Ik kan geen vragen bedenken die ik niet kan beantwoorden. Precies datgene waar ik warm voor loop: eerlijkheid, authenticiteit, echtheid. Een 365 dagen project spreekt (bijna) iedereen aan: het is een heel gaaf idee, mensen hebben respect voor iemand die een creatieve uitdaging aangaat en het is gewoon hartstikke leuk om een kijkje in iemand anders zijn leven te krijgen.

En dan natuurlijk de hamvraag: heb ik echt iedere dag een foto gemaakt? Helaas, dan moet ik je teleurstellen. Het fijne aan dit project was dat ik mijn eigen regels kon opstellen. Natuurlijk was het mijn streven om echt elke dag een foto te maken. Maar soms vergeet je simpelweg dingen. Dat resulteerde in enkele dagen zonder foto of met een foto van een gebroken hartje. Sterker nog: de laatste maand ben ik 4 (!) keer vergeten een foto te maken. Toen ik zojuist al mijn foto’s’ verzamelde stond ik daar echt even van te kijken. Hoe kan het toch zijn dat je een jaar lang iets dagelijks doet en het dan nog niet in je systeem zit? Maar hoe slecht jullie dat misschien ook vinden, een andere regel die ik heb gesteld was dat ik geen foto’s vooruit mocht maken. En geen foto’s achteraf. En dat is dan weer wel gelukt. Alhoewel.. er is 1 dag in het jaar geweest waarop ik de regel om niet vooraf te mogen fotograferen heb verbroken. Sabine (een vriendin) nam wat hartjes mee maar kon een paar hartjes echt niet missen. Ze overtuigde me om toch die ene avond meerdere foto’s te maken. Heel stiekem heb ik me tussendoor steeds omgekleed en gedaan alsof het een andere dag was. Toen we de foto’s diezelfde avond nog terug keken ontdekten we alleen dat de vaat op het aanrecht van de keuken op de achtergrond steeds hetzelfde stond!! Daar hebben we die avond heel hard om moeten lachen. Het leek zo mooi maar ik denk dat het lot besliste dat ik me aan mijn regel moest houden. Kun jij de foto’s ontdekken?

Binnenkort ga ik al mijn foto’s samenleggen. Ik ga dan de stand van zaken opmaken. Hoe vaak ben ik het precies vergeten? En hoe vaak ging ik op de foto met mijn katten, vrienden, onzichtbare hartjes, enzovoort? Ook heb ik altijd al een stopmotion filmpje willen maken. Oh wat zou ik dat graag van dit project willen maken! Voor nu kan ik in ieder geval zeggen dat dit project me heel veel liefde heeft opgeleverd. Liefde in de vorm van echte hartjes, maar ook in hele andere vormen. Vrienden die tassen vol met hartjes meeslepen bij verjaardagen. Vreemden die me zomaar hartjes opsturen. Hoe bijzonder is dat! 

Voorlopig ga ik geen nieuw 365 dagen project doen. Inmiddels is de website zo hard aan het groeien dat ik mijn handen vol heb met het regelen van nieuwe redacteuren, het bijhouden van de website en misschien binnenkort ook wel met het geven van interviews. Wel ga ik proberen om (wanneer ik daar zin in heb) #mijndagineenwoord te gebruiken op Facebook of Twitter. Dat blijft een fijne manier om nog eens even stil te staan bij je dag, een klein reflectiemomentje. Wie doet mee?

februari 2012

1 februari 2012

1 februari 2012

2 februari 2012 (Echt interessant hoor!)

2 februari 2012

3 februari 2012

3 februari 2012

4 februari 2012

4 februari 2012

5 februari 2012 

5 februari 2012

6 februari 2012 (sorry… vergeten!)

7 februari 2012 (Mijn date met Meike, die toevallig een hartje op haar jurk bleek te hebben!)

7 februari 2012

8 februari 2012 (alweer vergeten… hoe kan dat nou!)

9 februari 2012 (Meike vond een hartje bij de bushalte!)

9 februari 2012

10 februari 2012

10 februari 2012

11 februari 2012

11 februari 2012

12 februari 2012

12 februari 2012

13 februari 2012

13 februari 2012 

14 februari 2012

animation2
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.