weekbericht №17 DAG 202 – 208

Claire Hoogendijk-van Nunen
dag 206 tijd voor vormgeving

Afgelopen week heb ik vol plezier mijn omgeving gescand op vormgeving. Het resultaat is verrassend en divers. De ene dag (dag 202) was een toets van het toetsenbord voorbestemd om gefototgrafeerd te worden, omdat het lossprong nadat er een voorwerp op het toetstenbord viel. De andere dag (dag 203) zag ik een bordje waarvan ik dacht dat het een logo was van een schilder, maar dat bleek een totaal andere betekenis te hebben.

De foto die ik op vrijdag fotografeerde fascineert me. Ik weet niet waar of wanneer de foto is gemaakt en wie de fotograaf is. Op de achterkant staan vier stippellijnen, dat duidt op een postkaart. De beeltenis toont een paard en wagen met een man op de bok. Ze rijden over een onverhade weg langs huizen. Onder het hoofd van het paard zie je twee benen en een rok. Je moet goed kijken om dat te zien. Als ik met dezelfde onderzoekende blik verder kijk, zie ik links van de deur een andere gestalte lopen. Een van de twee schoenen is zichtbaar, de gedaante zelf minder. Om dit zelf ook te kunnen observeren, kan je het beste de foto op mijn blog bekijken >> foto

Het lijkt er op dat de foto met een pinhole camera gemaakt is. Dit is een camera zonder lens. In plaats van de lens wordt een klein gaatje (pinhole) gebruikt. Op de kunstacademie bij de lessen fotografie van Bas Wilders, heb ik zelf zo’n pinhole camera gemaakt. Dat maakte ik van een blik waarvan de binnenzijde zwart geverfd was. Het is leuk maar intensief (in de zin van geconcentreerd) om daarmee te fotograferen. Pas in de doca zag je wat het resultaat was, omdat je de belichtingstijd niet kan instellen. Op basis van het resultaat moest je langer of korter wachten om een goede pinhole-foto te maken. Destijds heb ik daar met plezier aan gewerkt en leuke foto’s mee gemaakt. Wellicht komen ze op mijn blog nog eens langs de komende 157 dagen.

weekoverzicht17
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.