365 Dagen Wandelproject

Knoest al vaak voorbij gelopen, nooit opgevallen

365 dagen wandelen en elke dag een foto hiervan posten op facebook, een leuke uitdaging die ik op 1 juli ben gestart. En het doel, mensen laten zien dat wandelen niet saai is, maar juist leuk en afwisselend is.

Waarom deze uitdaging?

Al een tijdje was ik op zoek naar een manier om mensen te motiveren om meer te gaan bewegen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen. Wandelen is namelijk een prima manier van bewegen. Het is goed voor lichaam en geest en voor vrijwel iedereen haalbaal. Helaas hoor ik vaak dat wandelen saai en doelloos is.Door deze uitdaging wil ik iedereen die dat geloofd het tegendeel bewijzen.

Maar wandelen is zo doelloos!!!

Nee dat vind ik niet! Veel mensen zien wandelen als een doelloze manier van bewegen. Je loopt en dat is het, krijg ik vaak te horen.Ik vind dat, dat niet waar is. Ik denk dat het wandelen op zich het doel kan zijn. Lekker bewegen in de buitenlucht en ook nog wat zien. Dat is toch al een doel op zich.Bovendien val je van bewegen af, kun je je tijdens het lopen ontspannen en nieuwe inspiratie opdoen.Ik laat zelf bijvoorbeeld tijdens de wandelingen de zorgen van alle dag achter. Door wat te mijmeren en zaken rustig te overdenken, vind ik vaak oplossingen voor problemen. Vaak kom ik dan met een opgeruimd hoofd en met nieuwe ideeën thuis. Ik heb zelf fibromyalgie, maar dat belet met niet te wandelen. Juist door onder andere het wandelen voel ik me stukken beter. Vind je wandelen nu nog steeds doelloos of zie je nu wel in dat er toch een doel is waarvoor je kunt gaan lopen?

Maar wandelen is zo saai!!!

En het tegendeel hiervan is wat ik nu wil bewijzen met deze uitdaging. Ik loop al jaren door Uithoorn en nog vaak hetzelfde rondje ook. En toch is mijn wandeling nooit hetzelfde. Ik zie elke dag weer andere dingen. Door elke dag een foto te maken, wil ik iedereen laten zien dat wandelen niet saai is.

Inmiddels heb ik al 36 dagen gelopen en heb door het fotograferen nog meer gezien dan ik al zag voor die tijd.

Waar kun je mijn uitdaging volgen..

Ik zou zeggen als jij ook denkt dat wandelen saai en doelloos is, kom dan eens kijken op www.facebook.com/365DagenWandelproject. Ik hoop ook jou te kunnen overtuigen van het tegendeel.

Ben je zelf een fanatiek wandelaar, ook jij bent natuurlijk van harte welkom.

Voor iedereen die regelmatig of af en toen wandelt en graag wandelervaringen of foto’s wil delen is er nu op facebook de “365 dagen Wandelen” groep.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.