40 dagen wandelen. Zo gaat het nu.

ook als je niet helemaal compleet (meer) bent en misschien door andere minder mooi gevonden wordt, mag je bij mij op de foto. Ik vind namelijk iedereen mooi zoals hij is!

Op 1 juli ben ik gestart met wandelen. Nee, wandelen deed ik altijd al, op 1 juli ben ik gestart met wat ik mijn 365DagenWandelproject heb genoemd. 365 Dagen lopen en elke dag een foto posten. Vandaag is alweer de 40ste dag dat ik gelopen heb.

 

Wat ik niet zo snel verwacht had, is dat ik het wandelen heel anders ben gaan ervaren. Wandelen was voor mij al iets dat ik vrijwel dagelijks deed, maar meestal met mijn verstand op nul. Soms best lekker hoor, lopen zonder nadenken.

 

Op 1 juli ben ik voor het eerst op pad gegaan met mijn fototoestel. Aanvankelijk voelde ik me net een toerist in mijn eigen woonplaats. Ik moest me er even overheen zetten dat er aar me gekeken wordt als ik gek ben als ik in de buurt sta te fotograferen. Al snel merkte ik dat ik steeds bewuster om me heen ging kijken. Vond ik het aan het begin lastig om iets bijzonders te fotograferen, al snel zag ik zoveel dat het moeilijk werd om te kiezen wat ik zou gaan fotograferen. Uiteindelijk heb ik los gelaten dat het per dag maar één foto mag zijn. Soms zie ik zoveel dat kan ik niet vangen in één foto.

 

Na 40 dagen lopen, kan ik zeggen dat ik het lopen met een fotocamera niet meer kan missen. Ik vind het heerlijk om een uurtje op pad te zijn en alleen maar te genieten. Ik zie van alles. En dat niet alleen, ik hoor ook veel meer. Inmiddels weet ik dat als ik direct kijk nadat ik plons hoor, ik de kikker vaak nog kan vinden. Ik geniet vrijwel dagelijks van het ruizende riet. Een flits die voorbij gaat kan zomaar een prachtig insect of een vlinder zijn. Nader onderzoek, geeft vaak verrassende vondsten.

Een zoektocht naar een fluitend vogeltje bracht een prachtige hartvromige knoest van een boom in het zicht. Een achtervolging van een libelle, zorgde dat ik een koe zag die net gekalft had. De natuur is prachtig en ik verveel me werkelijk geen moment. Ik heb totaal geen spijt dat ik met dit project ben begonnen.

 

Op facebook (www.facebook.com/365DagenWandelproject) post ik elke dag één of meer foto’s, kort vertel ik er iets bij. Ik vind het leuk om over te brengen wat ik ervaar tijdens het wandelen. Natuurlijk hoop ik nog steeds mensen te stimuleren om meer te gaan bewegen en ook te gaan wandelen. Als gewichtsconsulent vind ik beweging natuurlijk erg belangrijk en dat bijvoorbeeld wandelen ook erg leuk kan zijn dat is wat ik graag wil laten zien. De reacties die ik regelmatig krijg op mijn foto’s is een extra stimulans om door te gaan. Maar ook zonder die stimulans, ga ik gewoon door. Gewoon omdat ik er zelf zo van geniet.

 

Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden. Speel ook eens toerist in bekend terrein. Echt waar er gaat een wereld voor je open.

 

Marjoleine

 

 

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.