# 5 Eric’s Room

Beatrijs en Gertie verbleven in Eric’s room op de eerste verdieping. Een brede houten trap in de hal leidde naar boven. Bovenaan de trap was het de eerste deur rechts. Omdat de beheerder er niet was, voelden ze zich bijna inbrekers, ondanks dat ze de sleutel hadden gekregen. De beheerder had hen deze kamer geadviseerd omdat het twee kamers waren die middels een badkamer aan elkaar gekoppeld waren. Zo hadden de vrouwen toch elk hun eigen bed. De voorste kamer was heerlijk zonnig, ingericht met grenen meubels, een hoog comfortabel bed met een handgemaakte quilt en plaats voor een bank en een schrijftafel. Het raam aan de voorkant gaf uitzicht op een open veld en de zee. Het raam aan de zijkant keek uit op straat richting het dorp. De badkamer was eigentijds, maar in de sfeer van het huis. De achterkamer was soberder, werd duidelijk minder vaak gebruikt. Het ontbrak het uitzicht van de voorste kamer – want keek uit op de bijgebouwen aan de achterkant – maar was daarentegen koel en erg privé. 
‘Je vindt het vast goed als ik de achterkamer neem,’ zei Gertie. ‘Je weet hoe ik hou van een donkere kamer.’
‘Dat is heel aardig van je,’ zei Beatrijs.
‘Waar is deze deur voor?’ vroeg Gertie en bekeek het slot van een witte deur op haar kamer. 
Beatrijs stond in de deuropening van de badkamer die Gertie’s kamer met de hare verbond. 
Gertie draaide het slot los en opende voorzichtig de deur, half en half verwachtend dat ze een geheime kamer zou ontdekken. 
‘Oh, het komt gewoon uit op de gang,’ zei ze. ‘Dan kan ik ’s nachts naar dat knappe manvolk hier sluipen, zonder dat jij merkt.’ grapte ze en de vriendinnen lachten. 
‘Op de envelop staat dat we de beheerder kunnen oppiepen als we er zijn,’ zei Gertie ‘Zullen we gaan kijken waar we dat kunnen doen?’
‘Dat lijkt me een goed idee. Ik wil me even opfrissen en dan gaan we beneden kijken,’ zei Beatrijs. 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.