wasknijpers 53/52

365! Driehonderdvijfenzestig! Het is gehaald, de finish bereikt, de beker is tot het eind toe leeggedronken! Ooooooh, wat ben ik BLIJ! Een last van mijn schouders, een pak van mijn hart! De laatste twee knijpers hadden nog behoorlijk wat voeten in de aarde en ik moest me er echt enorm toe zetten om toch nog iets te bedenken en uit te voeren. Maaaar: Het is gelukt! Ik hoor vogeltjes fluiten, ik ruik seringen en voel me zo licht als een veertje. Lalalalalala!

HOE HET BEGON

Dit is natuurlijk bij uitstek het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Vol goede moed, maar met de nodige twijfel of het wel zou lukken, ben ik er vorig jaar op 19 augustus in gestapt. Alles stond op dat moment even op losse schroeven. Wie ben ik ook al weer en wat kan ik eigenlijk? Na het lezen van een artikel in de Flow ben ik maar gewoon begonnen. Gewoon voor mezelf, om elke dag in ieder geval íets concreets uit mijn handen te laten komen. Na een week of drie kwam ik in contact met Sanne Swinkels die redacteuren zocht voor haar site, toen nog: Alleswatikmooivind.nl. Dat is een hele belangrijke stap geweest, wat er voor gezorgd heeft dat ik mijn project met goed gevolg heb afgerond –  daar ben ik van overtuigd! Om ruchtbaarheid te geven aan mijn blog, heb ik een Facebookacount aangemaakt en ben ik zelfs vertrouwd geraakt met Twitter!

WAT HIELP

Maar het meest bijzondere is toch wel dat er een soort ‘community’ ontstond onder de redacteuren. Het is voor mij heel belangrijk geweest dat ik af en toe kon klagen en dat er dan altijd wel iemand liet weten dat het herkenbaar was of iemand die me weer moed insprak. Dank je wel allemaal!

Ook wil ik de mensen bedanken die mij hebben gevolgd het afgelopen jaar! Elke keer weer was ik oprecht verbaasd dat er zoveel mensen plezier beleefden aan mijn project. En dat er ook nog mensen waren die de moeite namen om dat te laten weten: Superbedankt! Eigenlijk vond ik steeds dat ik daar niet zo gevoelig voor zou moeten zijn, dat ik het toch vooral voor mezelf moest doen en niet voor de lof van anderen, maar het bleek telkens superbelangrijk te zijn. Niet zelden gaf me dat weer dat zetje om door te zetten.

Het eerste halfjaar is eigenlijk heel soepel gegaan. Het leverde me enorm veel op. Ik ontdekte dat ik veel creatiever ben dan ik dacht en ik merkte dat die creativiteit doorwerkte in allerlei facetten van mijn leven. Ik bloeide weer op! Het meest bijzondere dat ik meemaakte was natuurlijk het avontuur bij Koffie Max met Sanne, Antoinet, Yvon, Jessica en Claire! Wat een feest om elkaar te ontmoeten en om zo’n uitzending mee te maken.

Verder heb ik een echt officieel interview gehad met SestraVrouw, heb ik een onderdeel verzorgd binnen een leergroep “Mindfulness in Christus” en heb ik een crea-les gegeven in de klas van Romijn. En dat allemaal door een gek idee om elke dag iets van een knijper te maken. Hoeveel knijpers erdoor zijn gegaan dit jaar, durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het zal om en nabij de 800 zijn! Jammer dat de Sorbo me niet wilde sponsoren haha!

Het tweede halfjaar was ondanks heel leuke momenten een stuk ingewikkelder. Er kwamen weer meer dingen ‘bij’ die ook mijn aandacht vroegen. Ik vond het vaak een opgave om tijd te maken voor mijn project. Maar tegen heug en meug ben ik doorgegaan. Ik weet eigenlijk niet goed of dat nou een kwaliteit is of een gebrek….

HET EINDE

En nu? Nu lekker niets! Ik weet wel bijna zeker dat ik nooit weer aan deze uitdaging zal beginnen: een jaar is làààààngg! Iedereen die nog bezig is met zijn of haar project: heel veel succes en ga door! Het einde zal daardoor mierzoet zijn!

Hier zijn de laatste vier….

Liefs

Esther

1346147294N210812 Dollen met Benji in het park  dag 362

1346147376N220812 Vasten met Aniek  dag 363

1346147443N230812 De laatste loodjespfff  dag 364

1346147582N240812 YESSS  gehaald   dag 365

1346147634N240812 ZOOO BLIJ  dag 365

1346147513N240812 The END  dag 365
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.