Opruimen #35/52

En met de rust komt er ruimte en zin (!) om op te ruimen.

 

 

Ik las laatst een artikel in de Happinez over de kracht van winter en daarin stond dat de winter ideaal is om op te ruimen. En zo geschiedt ook hier, al kunnen het ook hormonen zijn 😉 Eerst de garage, dan mijn/onze slaapkamer en zo langzamerhand kamer voor kamer het huis door. Ik weet niet of ik het hele huis haal, maar dat wordt dan weer een goed voornemen 😉 Tot zover voelt het al goed en geeft het ook weer rust en ruimte. Wauw, moet ik, pardon, wil ik echt vaker doe n (dus zonder de gebruikelijke frustratie)

Je zou het misschien niet denken, maar juist zo in de kerstvakantie, met de kinderen thuis, vind ik het heerlijk en ideaal om op te ruimen en hier en daar iets te poetsen. Het brengt ook rust voor de kinderen. De oudste vliegt al wat uit naar zijn vriendjes of ze gaan hier lekker hun gang. En de jongste dwarrelt lekker om me heen. Hij vindt onderweg van alles om (weer) mee te spelen en vermaakt zich prima binnen een straal van een paar meter om mij. Oke, soms is het wel even irritant als hij net dat uit de kast trekt wat ik er net in heb gestopt, maar als ik er niet teveel aandacht aan schenk, vermaakt hij zich prima en hoor ik hem weer een hele tijd niet. Nu en dan speel ik even mee of help ik hem even. En als het koffie-, thee- of eettijd is heb ik even volledige aandacht voor hem. Nemen we er wat lekkers bij of doen we even een spelletje. Dat werkt echt geweldig en deze afwisseling doet het hem. Mijn moeder vertelde me dat ze dat vroeger ook zo bij ons deed, en het werkt echt. Ook als je (nog) geen schoolgaande kinderen hebt en een dagje wilt schoonmaken. Het zit ‘m zoals ik zei, volgens mij, in de afwisseling en je geeft op deze manier heel duidelijk structuur en grenzen aan en daarmee dus duidelijkheid. Tevens geef je je kinderen het signaal dat al is het vakantie, het draait niet alleen om hen draait. Mama wil ook in de vakantie haar eigen ding doen en ook zij hebben dat te doen. En vervelen zullen ze zich, hoort erbij en maakt ze vindingrijk en creatief!

Klinkt goed, toch?! Zodra ik echter een dag op de bank wil hangen en niks wil doen, zeuren ze de hele dag (mijn beleving!) en loopt het vaak niet. Maar ja, nu ik dit zo intik, realiseer ik me dat dat natuurlijk ook te accepteren is. Gisteren hebben de jongste en ik er, en dat werkt weer wel, samen een lekkere bankhangdag van gemaakt. Beide erg moe en nergens zin in de hele dag Kerst met Linus (vinden we beide erg leuk=voorwaarde) gekeken. Met een lach en een traan samen onder het heerlijke kleedje. Wat een genot. Ik kan dat alleen als ik rust heb en dat had ik! Morgen in alle rust weer lekker opruimen 😉 En iets leuks bedenken om echt even samen met de oudste te doen.

 


 

Week 35: 25 tm 31 december

Dag 239: lekkere hapjes maken voor het kerstdiner

Dag 240: 

Dag 241: 

Dag 242: 

Dag 243:

Dag 244:

Dag 245: oliebollen bakken en lekker opeten natuurlijk




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.