Gouden regels #45/52: Houd jezelf staande

 

 

Mijn 365 dagen zelfstudie project loopt op zijn eind. Ik ben al met nieuwe projecten bezig, zoals een nieuwe website. Er zitten heel veel creatieve ideeen in mijn hoofd. Dat is de winst van zo’n jaar lang schrijven. De tijden zijn onzeker, maar voor mij is zelfstudie een manier om mezelf erin staande te houden.

Wat ik vooral heb geleerd afgelopen jaar:
1 breng de tips die je aanspreken en/of waar je iets aan denkt te hebben zoveel mogelijk in de praktijk.
2 wijk af van je routine. Loop eens een andere route met je hond. Gooi het ritme van je dag een keer om. Kies op de lunchkaart eens een ander gerecht dan anders.
3 creëer overzicht. Hak alle taken die je moet doen zoveel mogelijk in kleinere taken. Berg elke taak op in een apart plastic mapje. Leg elke ochtend een stapeltje taken waaraan je wilt werken klaar.
4 schrijf je invallen direct op. Geef er geen oordeel over. Je weet niet of je inval later belangrijk blijkt te zijn. Het vormt misschien weer een schakel in je denklijn. Gebruik notitieboeken, verzamelplekken (doosje usem kaartjes, map op je computer) en/of evernote.
5 zelfstudie houdt je gaande, werkt motiverend en stimuleert je creativiteit.

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.