Hoofse liefde – Dag 14

Tijdens de lezing op de derde dag van de opleiding ging het onder meer over hoofse liefde. Hoofse liefde stamt uit de riddertijd en is de bewondering van een edelman of ridder voor een onbereikbare, meestal getrouwde vrouw. Niet dat er nu nog ridders zijn (ja, die ene op het witte paard, ha, ha). Bij hoofse liefde voel je naast liefde voor je partner ook liefde voor een andere vrouw of andere man. Je kunt zelf bedenken of je dit met sex of zonder sex wilt ervaren. Uiteindelijk gaat het daar niet om. Het gaat er om wat je uit het contact met die ander kunt leren over jezelf.

 


 

Au!

Voor mijzelf was hoofse liefde geen openbaring. Wel herkenning. Ik heb het vaak aangegeven in de verschillende relaties die ik heb gehad. Tuurlijk, geen probleem als je contact hebt met andere vrouwen. Leuk zelf. Neem ze ook maar eens mee naar huis ,zei ik. Alleen wat gebeurde er? Deze mannen gingen er iets anders mee om dan ik bedoelde. Zij gingen vreemd, deden dingen stiekem, zonder in verbinding te zijn in de relatie die ze hadden met mij. Au! En, ik kwam daar dan bij toeval (ja toeval bestaat niet) achter! Kijk, en dat was nou net niet de bedoeling van het verhaal. Het is prima om contact te hebben met andere vrouwen of andere mannen, zolang er openheid, eerlijkheid, respect, (eigen)liefde en vertrouwen is.

 

Leren

Ik snapte tot nu toe steeds niet wat ik verkeerd deed. Nu begin ik het beter te begrijpen. Naast mijn eigen grenzen aangeven, duidelijk zijn, etc. speelde dit onderdeel bij mij ook mee. Diep in mijn hart vind ik het niet erg dat er contact is met een andere  vrouw of een andere man, mits ik en die ander daar open en eerlijk over kunnen zijn, in verbinding met elkaar. En das nog hartstikke spannend, want hoe doe je dat? Ik heb hier geen hapklaar antwoord op, omdat ik op dit gebied nog wat oud zeer op te ruimen heb. Ik beloof je, zodra ik het weet, deel ik het met je.

 

Andere relaties

Wat ik wel voel, is dat de tijd van standaardhuwelijken/relaties zoals ik die ken, gaan veranderen. Het worden relaties waar bezit, controle en jaloezie geen rol meer hoeven te spelen en waar ruimte is voor verbinding en contact. Dat vraagt wel om een bepaald bewustzijn! Gelukkig zijn daar al een heleboel mensen mee bezig. Hoe zit het eigenlijk met jouw relaties?
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.