Dag 361 Geluk zit in een klein ”zolder” hoekje

Kletsend en lachend schuiven we de zolder deurtjes opzei. We schuiven hier en daar met wat dozen en oude tassen. Al snel komt de eerste doos met herinneringen te voorschijn, Oude sesamstraat poppen, knuffels, een opmaak pop, houten strijkplankje, een postkantoortjekoffer en ga zo nog maar even door.

We lachen en ik bekijk alles zorgvuldig na. Ik maak wat foto’s en app naar een vriendin een oude herinnering. We hebben even ons momentje van vroeger en bedenken dan dat we al heel lang vriendinnen zijn. Als ik op kijk van mijn telefoon zie ik helemaal achter in de hoek een berenpoot uitsteken. Ik kruip de ruimte een stuk in en stoot mijn hoofd aan het schuine dak. Vloekend vis ik de stoffige beer uit de spullen. Wat is die oud en stoffig. Maar o zo leuk. Ik neem wat kleine spulletjes mee naar huis en zorgvuldig geef ik het allemaal een plaatje. Dan beginnen dochterlief en ik met het postkantoort koffertje te spelen. En wat is het toch fijn om met je eigen dochter te spelen, met wat vroeger jouw lievelingsspeelgoed was. Je het ook nog een soort van net als vroeger wilt doen en je je dochter ziet stralen omdat ze het zo leuk vind. We hebben het helemaal naar ons zin. En als ik haar naar bed breng en naast haar lig besef ik het geluksmomentje pas echt, als ze fluisterd: “leuk he mam, postkantoortje spellen”.

 

Liefs van…
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.