Creatief met Flor Dag 359 t/m 365 Week 52

Week 52 de allerlaatste Creatief met Flor!

 

Is het mogelijk je creativiteit te prikkelen door een 365 dagen project?

Dat was 1 van de vragen die ik me van te voren en tijdens het project afvroeg. Ik denk dat dit zeker waar is. Door de dagelijkse stok achter de deur ben ik meer in mogelijkheden gaan denken en ik kwam steeds gemakkelijker tot een tekening. Vaak ging inspiratie in golven, soms wist ik een paar dagen even niets (of alleen minder mooie tekeningen) soms had ik opeens wel 5 of 6 ideeën. Die schreef ik op in een boekje waar ik af en toe in keek. Bijvoorbeeld als ik even geen inspiratie had. In drukke tijden was het ook moeilijker inspiratie te vinden en leuke en mooie tekeningen te maken. En soms als ik rustig met een kopje thee op de bank zat begon ik plotseling te tekenen en te knutselen.

Vorig jaar rond deze tijd stond ik te springen om te beginnen met mijn blog en elke dag een tekening te maken, ik was heel benieuwd wat ik allemaal ging tegenkomen en ging maken. Hoe ik me zou ontwikkelen. Door het project ben ik bijvoorbeeld een cursus portretschilderen gaan doen, omdat ik hier beter in wilde worden.

Ik ben erg blij dat ik het gedaan heb, maar ook dat het klaar is 🙂

 

Na 365 dagen heb ik de 365ste tekening gemaakt. Wat een overwinning. Verschillende momenten gedurende dit project heb ik gedacht dat ik het misschien niet zou halen. Vooral in de zomer had ik de bekende zomerdip en in de herfst (november) heb ik het ook erg moeilijk gehad om door te gaan. Van te voren had ik juist verwacht dat het gemakkelijker zou worden naarmate ik langer bezig zou zijn, maar dat ik in het ritme zat van mij n project en op regelmatige tijden kon tekenen, uploaden en bijwerken zoals ik bij anderen las, dat is bij mij niet gekomen. Misschien omdat ik onregelmatige diensten werk en dat regelmaat dus lastig te bereiken is.

Ik dacht ook weleens dat het me nooit zou lukken om steeds weer van die mooie, leuke tekeningen te maken. Maar het is me gelukt elke keer als ik twijfelde of geen zin meer had door te pakken en het project af te maken. En 5 van de 10 tekeningen waren hele mooie en leuke verassinkjes voor mezelf. Van te voren had ik nooit kunnen bedenken dat ik zo veel en zulke leuke dingen zou kunnen tekenen.

Voor dit project tekende en schilderde ik ook al, maar ik maakte alleen iets als ik een goed idee had of als ik me erg verveelde. Ik maakte dus 1 keer in de 3 maanden iets. Creatief met Flor heeft mijn creativiteit geprikkeld en me laten inzien wat mijn eigen stijl is, maar ook wat ik nog meer kan. Ik heb bijvoorbeeld het maken van collegaes van papier ontdekt, een erg leuke techniek, die ik als ik een beetje tijde had nog graag gebruikte.

In het begin van mijn project had ik veel tijd voor mijn tekeningen, omdat ik nog weinig werkte toen. In mei kreeg ik een nieuwe baan waardoor ik een stuk minder tijd had. Mijn tekeningen zijn vanaf toen dus ook vaak een stuk simpeler geworden.

 

Verder stond ik door het project meer stil bij het hier en nu, natuurlijk heb ik niet altijd getekend over wat ik meemaakte (over mijn werk vond ik bijvoorbeeld niet netjes ivm privacy) maar toch was het een momentje dat ik even stilstond wat ik meemaakte. Heel even uit de drukte van alledag en bij mijn tekening. Soms wist ik van te voren niet wat ik wilde maken, vaak verastte ik mezelf. Soms bedacht ik ook wel van te voren wat ik wilde tekenen en heel soms lukte dat ook niet. Ik heb ook heel wat tekeningen die ik nooit geplaatst heb, omdat ze niet gelukt waren.

Ik heb door dit project geleerd beter te tekenen en te tekenen met en ondanks mijn tekenbeperkingen. Daarnaast heb ik door mijn project dagelijks een lichtpuntje gecreeërd. Ook heb ik geleerd dat het soms ook wel wat minder kan, ik stel mezelf af en toe best hoge eisen en heb soms ook de keuze leren maken om voor een gemakkelijkere weg te kiezen. Wat me meer rust en ruimte gaf. Ik denk wel dat ik na dit jaar mindfuller in het leven sta.

 

Voor alle nieuwe bloggers en creatievelingen (en dat zijn er veel en ook veel erg leuke projecten heb ik al gezien) Veel succes en plezier. Stap, vlieg, fotografeer over teken over alle dips en hobbels heen.

Ik hoop dat jullie het halen.

Hier zijn de laatste tekeningen, groetjes Flor

 

1389207545NDag 359 Jarig

Dag 359 Jarig

 

1389207600NDag 360 kerst

Dag 360 Kerst

 

1389207682NDag 361 Kerstengel

Dag 361 Kerstengel

 

1389207741NDag 362 Liefde

Dag 362 Ik en mijn lief

 

1389207863NDag 363 Uil

Dag 363 Uil

 

1389207934NDag 364 Vis

Dag 364 Vis

 

1389207998NDag 365 Mandela

Dag 365 Mandala

Da laatste!!!!

 

 

 

 

 

 

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.