Blik op het water # Dag 356

Een hele dag varen zonder sluizen. We varen vandaag van Anderten naar Kalkriese, morgen naar Datteln en zaterdag naar Friedrichsfeld met deze planning hebben we de zondag vrij gepland zodat we tijd voor onszelf en familie hebben. Vandaag kwam de zon er niet echt door, af en aan regende het, heel anders als vorig jaar 16 januari toen we in Espelkamp lagen en er een dik pak sneeuw was gevallen. Voorlopig krijgen we geen winter verteld de weerman, voorlopig dus geen sneeuw om te vegen of scheppen, geen glibber en glij werk. Foto’s zijn van onderweg, f2 = met een huis vol zonnepanelen en ik vraag me af hoeveel zon heb je nu eigenlijk nodig voor een beetje groene energie, hoeveel hout moet er van Nederland naar DL worden gebracht voor groene energie. De stremming van Kleinmachnow gaat door waardoor de reguliere doorvaart naar het Teltow kanaal en de RWE voor grote schepen is gestremd, we hopen dat er een goede oplossing gaat komen zodat ze bij de RWE groene stroom van onze houtsnippers kunnen blijven maken.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.