Blik op het water # Dag 365

Nawoord

 

Na een jaar lang dagelijks een foto te hebben gemaakt en de belevenissen die er al dan niet waren te hebben opgeschreven zitten er 365 dagen op. Het jaar kende ups en downs in het schrijven van de stukjes want het viel niet altijd mee om over (n)iets te schrijven. Feit is dat als je een dag leeft er altijd iets op je pad komt wat je met anderen zou kunnen en willen delen, dat heeft bij mij geresulteerd in mijn ‘Blik op het water’ 365 dagen lang. Het is mijn/ons leven wat soms enerverend is, soms gezapig, soms vermoeid, soms verveeld, soms inspiratieloos maar meestal vrolijk, gezellig, leuk en spannend is want je weet nooit wat een dag gaat brengen en iedere dag brengt je wel iets.

 

Tijdens het hele project heb ik alleen dat beschreven wat ik met- en door mijn ogen heb gezien maar achter de schermen gebeurd veel meer. Er staan weinig tot geen familieperikelen in. Verder is het zoeken van en naar werk ook een dingetje, de daarbij bijkomende lastige onderhandelingen met bevrachters is ook uit mijn blog gebleven maar heeft wel degelijk invloed op mijn/ons leven en bedrijfsvoering, er is veel gebeurd in het afgelopen jaar.

 

Wat mij is tegengevallen in dit jaar is de internetverbinding, het wachten op verbinding maken en het dan plaatsen van m’n blog, dit verliep met regelmaat niet echt soepel. Geduldig zat ik ’s avonds met m’n iPadje op schoot te wachten op verbinding tijdens het kijken van een film, P&W, TVOH tot ergernis van poes die toch ook heel graag op schoot wilde liggen, uiteindelijk wint ze altijd, voor haar gaat de iPad wel opzij .. maar niet weg. We hebben het internetprobleem nu wel zo goed als ‘opgelost’ na 3 nieuwe routers hebben we nu eindelijk een juiste gevonden en met een 4G abonnement lijkt het nu overal ‘goed’ te gaan.

 

Deze 365 dagen zitten erop maar ons varende leven gaat door, dag in dag uit. Wat ik van de afgelopen 365 dagen heb geleerd is dat je veel bewuster wordt van alles om je heen wanneer je een blog bijhoudt. Het kan de omgeving van dat moment zijn of het weer, wolken en mooie luchten maar het kan ook een ervaring zijn die bijzonder is of een gebeurtenis, alles wat op ons pad komt heeft betekenis of krijgt het anders wel.

 

Ik hoop dat een ieder die heeft meegelezen het leuk, interessant, spannend en intrigerend heeft gevonden en wie weet ook benieuwd zijn wat er verder nog op onze weg/vaarweg gaat komen en nog langer virtueel mee willen varen? We krijgen nu een periode waarin we niet varen omdat we aan de werf liggen voor een grote reparatie/vernieuwing maar ik kom terug! Voor nu dus alleen een nawoord over mijn 365 dagen, geen afscheid!

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.