348/365 #kruidenweetjes – ellebogen

Warm weer en steeds minder kleding aan. En dan heb je ruwe ellebogen die er niet uitzien. Je blijft overal achter haken omdat ze zo ruw zijn. Het kan zelf pijnlijk worden. Daar kunnen we wat aan doen. Hier zijn enkele tips.

 

Zijn ze donker van kleur dan kun je ze bleken en tegelijk verzachten.

Snijd een citroen doormidden en strooi op elke helft een theelepeltje suiker. Wrijf de halve citroen gedurende een paar minuten over je elleboog. Daarna grondig afspoelen en dan insmeren met een rijke crème. Je zal zien dat ze er snel weer mooi uitzien.

 

Zijn ze alleen erg ruw doe dan het volgende. Koop een avocado en halveer deze. Haal het meeste vruchtvlees eruit, zodat een schelp overblijft. Sprenkel wat citroensap op de binnenkant. Wrijf die gedurende enkele minuten over je elleboog. Spoel na met warm water. Daarna insmeren met een crème.

 

Een simpele crème speciaal voor ruwe ellebogen of knieën.

Honing en amandelolie zijn prima bevochtigers. Citroensap bevat natuurlijke zuren die de schilferige huid op ellebogen en knieën kunnen helpen verzachten.

2 theelepeltjes amandelolie

2 theelepeltjes honing

2 theelepeltjes citroensap

Meng alles door elkaar en masseer het mengsel gedurende enkele minuten in en spoel dan na met warm water. Daarna insmeren met een crème.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.