351/365 #kruidenweetjes – lavendelkoekjes

Geliefden gaven elkaar vaak lavendel als teken van liefde, maar we weten allemaal dat de liefde van de man door de maag gaat. Toch. Daarom een recept van lavendelkoekjes.

 

Ik heb op internet verschillende recepten gevonden, zag ook leuke ideeën voor cupcakes of gewoon cake. Je kunt het natuurlijk allemaal uitproberen.

Het recept is natuurlijk ook op verschillende manieren aan te passen. Stevia ipv suiker, spelt ipv bloem.

 

Je maakt het in 30-60 minuten.

 

Wat heb je nodig:

100 g boter, 50 g extra fijne suiker, 175 g bloem, 2 koffielepels lavendelknoppen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Het afbakken gebeurd op 160-180 graden.

 

Bereiding:

Meng de boter en suiker tot een gladde massa en voeg de gezeefde bloem toe en de lavendelknoppen. Vergeet niet er een paar achter te houden voor decoratie. Meng alles en kneed tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er met een vormpje hartjes uit. Strooi de resterende lavendelknoppen erover uit. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze stevig en goudkleurig zijn.

 

Eet smakelijk




1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.