354/365 #kruidenweetjes – superfood

Superfood, superfruit, ik stoor mij al een tijdje aan die woorden. Het geeft namelijk aan dat je van alleen dit eten zou kunnen leven. Verder wordt er de laatste tijd alleen maar gesproken over superfood uit verre landen.

Iedereen die een beetje ecologisch wil eten laat dat wel uit zijn hoofd. Allereerst word er landbouwgrond gemaakt van bossen om aan de vraag van de westerse landen te kunnen voldoen. De mensen die het verbouwen werken zich te pletter voor weinig geld. Het moet ook nog eens vervoerd, verpakt, vaak eerst nog gewassen worden, daar gaat je milieu. Dus ecologisch is het helemaal niet.

 

Dan rijst de vraag of we het wel nodig hebben? Ik vind dat de natuur ons voorziet van wat we nodig hebben en wel in onze nabijheid. Wij hebben niet nodig wat hoog in de bergen groeit, vol met de nodige vitamine en voedingstoffen voor de bergbewoners.

Verder wat bedoelt men met superfood: is dat omdat het boordevol vitamine zit of mineralen.

 

Laten we voor de gein eens kijken:

chiazaad, waarom geen hennepzaad of lijnzaad of zonnebloempitten

goijbes, waarom geen cranberry

acaibes, waarom geen blauwe bes

 

Wat dacht je van ons superfood broccoli boordevol vitamine C.

En van onze kruiden zoals brandnetel vol ijzer.

Tarwekiemen, vol met vitamine E.

Chiazaad zit vol magnesium, maar wat dacht je van winterpostelein of paardenbloem, die zitten ook boordevol magnesium.

Onze bramen en bessen zitten boordevol vitamines, dat is nog een superfruit.

Eigenlijk hebben we bananen ook niet nodig die kun je vervangen door een lekkere tomaat.

 

Dus superfood, duik even de moestuin in, of ga bij de groenteboer langs en haal dat oer-Hollandse eten. En wie gevarieerd eet heeft geen superfood nodig.

 

Ik moest dit even kwijt. Ik denk er trouwens over om na de kruidenweetjes wat vitamine- en mineralenweetjes te maken. Niet meer iedere dag maar een maal per week. Dan weten jullie alvast wat je kunt verwachten.

 

PS: rauwe chocola hoort ook in het rijtje van superfood thuis. Ik heb het pas gehaald omdat ik van >70% cacao houd. Ik vond het niet te eten, het is ongelooflijk bitter en taai. Dus doe mij maar een reep. Sorry ik kan dit niet laten staan, verslaafd.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.