358/365 #kruidenweetjes – inspiratie

Heb jij dat ook wel eens dat je gebrek hebt aan inspiratie. Onderwerpen zat om uit te kiezen, maar niets spreekt je aan. Of dat nu zoals bij mij om een kruidenweetje gaat of om een schilderij te maken of tekening. Het maakt niet uit, soms overkomt je dat gewoon. Je kunt dan door blijven zoeken tot je het hebt, je kunt ook hulp erbij nemen.

 

Hier zijn wat leuke niet alledaagse hulpmiddelen.

 

Soms is gebrek aan inspiratie te danken aan lusteloosheid. Druppel dan wat pepermuntolie in een aromabrander en je zult zien dat je geest weer wat scherper en alerter wordt.

 

Ben je slaperig en duf: Een blokje om lopen zorgt ervoor dat je wat extra zuurstof binnenkrijgt en je ook weer frisse ideeën krijgt.

 

Deze is ook leuk om te doen, een echte bezwering.

Voer deze bezwering uit op een dinsdag bij toenemende maan, Steek één uur voor middernacht op uw altaar één groen en één gele kaars aan. Zet naast de kaarsen een brok amethist, aan appel en een schaaltje

met een van de volgende kruiden; valeriaan, glidkruid of valeriaan.

Houd de appel in de palm van uw rechterhand en spreek de volgende bezwering uit, terwijl u viermaal tegen de richting van de klok in het door de kaarsen verlichte altaar omcirkelt:

Zon en maan, wek mij vanavond. Met de kracht van aarde, lucht, vuur en water. Het eten van deze vrucht der kennis geeft mij inspiratie. Alle mogelijkheden liggen voor mij open. Zo zij het.

Eet de appel op en begraaf de pitjes vlak bij uw voordeur. U zult een nieuw pad bewandelen, dat alles belooft te brengen wat u zich maar kunt voorstellen.

 

Er zijn nog meer kruiden die inspiratie kunnen geven zoals benzoë, kaneel, salie, wierook, rozemarijn, ijzerhard en kamperfoelie

Ik wens jullie in ieder geval heel veel inspiratie toe.

 

Bronnen: oa heksenboekje; de magie van de maan
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.