360/365 #kruidenweetjes – oorpijn

Oorpijn vind ik een van de ergste pijnen die er bestaan. Je wordt er gek van en je kunt er niets aan doen of toch wel.

Oorpijn zie je vaak bij kleine kinderen, ik vind dit zo zielig.

 

Hier zijn wat tips die je er zelf aan kunt doen.

Kijk eerst of er iets in het oor zit, vooral bij kleine kinderen die willen nogal eens iets erin stoppen.

Kijk dan of er oorsmeer uitloopt.

 

Wat ook kan is dat het oor erg droog is, dan krijg je jeuk. Dit is makkelijk op te lossen. Doop beide uiteinden van een wattip in olijfolie en bevochtig de oren of laat een druppel in je oor vallen.

 

Bij kleine kinderen even langs de arts om te kijken of het geen gaatjes in het trommelvlies betreft.

Want dan krijgen ze een ontsteking achter het trommelvlies, heel vervelend. Soms moet een oor juist doorgeprikt worden omdat er een ontsteking achter zit waardoor er een grote druk op het trommelvlies komt te staan wat de pijn veroorzaakt.

 

Wat je in ieder geval nooit moet doen is met een wattip of wattenstaafje te ver in je oor porren. Het oor maakt zichzelf wel schoon. Oorsmeer is nodig voor het oor en het oor werkt dat vanzelf naar de uitgang. Het is dus mogelijk dat er bij de uitgang wat ophoopt en dat kun je dus met een gerust hard weghalen.

 

Heb je altijd last van je oren na het zwemmen dan kan dit komen doordat er water in is gekomen. Doe een druppel olijfolie erin en je zult zien dat het snel over is.

 

Een ontsteking is iets anders, dat moet je op meerdere manieren aanpassen. Begin met wat kamillethee erin te druppelen of ogentroost. Beiden zijn ontstekingsremmend en pijnstillend.verder kun je stukjes ui achter de oorschelp plakken met een pleister en ui, gestampt in een zakdoek doen en tegen het oor houden. De ui trekt de vuiligheid eruit. Wel ieder uur verversen. Oké ik weet dat het stinkt, maar het is wel een hele goede remedie.

Verder helpt stomen met zout water, waarom? Om de buis van Eustachius open te houden vanaf de andere kant.

 

Oorsuizen, hiervoor kan homeopathisch bevernel of waterdrieblad (bij ouderen) worden toegepast.

 

Vliegen kan ook oorpijn geven door drukverschillen. Probeer tijdens het vliegen op een snoepje te sabbelen. Blijft de dag erna je oor pijn doen druppel dan wat kamillethee erin.

 

Er wordt door sommigen ook oorkaarsen gebruikt, maar hier kan ik niet over vertellen, ik heb daar geen ervaring mee.

 

Ik heb ook nog een oud recept om Koningsolie te maken wat erg goed helpt tegen oorpijn.

Neem een handvol verse bloemen van de stalkaars of de koningskaars en overgiet dit met zuivere olijfolie. Laat dit 3-4 weken op een zonnige plaats trekken. Afzeven en de olie overgieten dan is het klaar voor gebruik. Niet alleen voor oorpijn, maar ook te gebruiken bij steenpuisten in de gehoorgang of eczeem en bij chronische ettering in het middenoor.
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.