361/365 #kruidenweetjes – Arnhemse juffertjes
Arnhemse juffers. Wel toepasselijk, ik kom namelijk van geboorte uit Arnhem. Dit is een lekkere traktatie bij het voetbal kijken wat momenteel gaande is. Het zijn net kleine pizza’s.
Wat heb je nodig:
8 sneetjes oud brood, zonder korst. (of casinobrood, of vers brood)
1 blik gesneden champignons (285 gram) of voorgekookte gesneden champignons.
3 eetlepels zeer fijn gesnipperde uit
5 eetlepels tomatenpuree of ketchup
8 plakken jong belegen Goudse kaas of andere die je lekker vind
100 flinterdun gesneden bacon
cayennepeper of chilipoeder.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Bestrijk het brood aan beide kanten met boter en laat het op het rooster in het midden van de oven wat kleuren.
Laat de champignons zeer goed uitlekken anders wordt het te nat.
Neem het brood uit de oven, maar laat hem wel aan.
Leg de boterhammen nu op de bakplaat, verdeel de tomatenpuree, de champignons en de ui erover. Leg op elke boterham een plak kaas en daar bovenop de bacon. Bestrooi het geheel met de cayennepeper of chilipoeder. Schuif de plaat in de oven tot de kaas en de bacon mooie van kleur zijn geworden.
Ze zijn trouwens ook lekker zonder kaas, want ik lust dat niet. Je kunt natuurlijk allerlei variaties maken zoals met beschuit of stokbroodje (zie foto) met andere groenten, zonder vlees.
Afijn dan heet het geen Arnhems juffertje meer, maar is nog steeds lekker.
Alles bij elkaar maak je ze in ca 10-15 minuten.
Geniet ervan.