Kimberley #357/365

21/08/2014

Geen gehaast

Eén van de fijnste dingen van kamp vind ik dat er geen haast is. We hebben altijd een vaste dagstructuur: 08.00 uur opstaan, +/- 09.30 uur aan tafel, (bos)spel, lunch, spel, diner en nog een avondspel. Alleen de dag van de dagtocht zijn we een lange tijd weg.
Overal wordt de tijd voor genomen. De één eet sneller dan de ander en soms schuif je later aan als je nog bezig bent. Is je groepje nog niet compleet, geen punt, dan vertrekt een andere eerst.

Op de dag dat we gingen zwemmen zat ik nog te eten toen er al aanstalten werd gemaakt om naar het zwembad te vertrekken. ‘Wil je nog een boterham?’ werd me gevraagd. Weifelend zei ik ‘Nee hoor’, maar eigenlijk had ik nog best zin in meer. Ook de begeleidster waarmee ik zat te eten hoorde mijn twijfeling en zei dat ik nog gewoon verder mocht eten. En ja, ik wilde toch nog wel graag een boterham. ‘Dan vertrekken we toch gewoon wat later.
Dat vind ik heerlijk. Geen gehaast, geen gezeur, als je nog meer wilt eten kan dat. Geen gehijg in je nek of je stiekem toch een beetje op wil schieten.

Met de drukke maatschappij van tegenwoordig vind ik het een verademing als er eventjes geen haast is. Tijdens kamp gaat alles in mijn tempo in plaats van dat ik altijd maar achter de horde aan moet rennen.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.