Kimberley #364/365

28/08/2014

Vriendschap

Eén van de mooiste dingen die ik het afgelopen jaar heb zien gebeuren is de veranderingen in mijn vriendschapsbanden.
Ik plaatste iedereen boven mij en hield mezelf altijd een beetje op de achtergrond. Ik durfde niet te vragen hoe het echt met ze ging, bleef altijd wat aan de oppervlakte en was onzeker over of ze hun gevoel wel met mij wilde delen. Maar ik zag niet dat ik daardoor juist mensen van me weg hield. Ik leerde van mijn coach om me gedachten om te zetten. Elke keer als ik dacht dat iets raar of stom was om te zeggen/vragen moest ik tegen mezelf zeggen: ‘Het is niet raar/stom, ik toon interesse’.

Langzaam maar zeker liet ik mijn muur steeds verder zakken en werd ik meer open naar mijn omgeving. Sindsdien is er een grote omslag gekomen in mij en maak ik veel makkelijker contact met de mensen om mij heen. Op de sportschool maakte ik steeds vaker een praatje, mensen spraken mij zomaar aan en vriendschappen ontstonden. De relaties werden gelijkwaardiger en zo kwamen vriendinnen steeds dichterbij. Ik durf nu de telefoon op te pakken en mijn vriendin te bellen zonder dat ik eerst tien keer nadenk: zou het wel uitkomen, heb ik haar niet pas geleden nog gesproken, ben ik niet teveel? Nee, die gedachten zijn verleden tijd. Ik bel en als het niet uitkomt dan bel ik een andere keer terug.

Met mijn vriendin Yolanda ben ik nu een nieuw project gestart. Wij gaan workshops geven voor mensen met een lichamelijke handicap. Van de week had zij onderstaand bericht op onze Facebook pagina (www.facebook.com/pages/Yo-Kim) geschreven. Ik kreeg een warm gevoel van binnen. Prachtig om te lezen! Ik ben dankbaar dat ik zo mocht groeien dat ik dit aan durf te gaan!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.