365 dagen nestelen: week #6

 

Week 6 was een leuke week met Roodkapje, een ijsjestrui en een verse pot choco. Jammer genoeg ook een dieptepuntje ter hoogte van mijn rug…

InstagramCapture 109ff957-0c24-4cf9-822b-ec3dd898e2b7

#33 Roodkapje

Dat Lola gek is op verkleedpartijtjes, wisten jullie al. Hier zie je haar op een maandagavond in Roodkapjes-outfit. Want enkel zo kijk je naar de Sprookjesboom… toch?
Ik schreef deze week trouwens nog een blogpost over leuke Roodkapje-gadgets.

InstagramCapture 339ab55d-fcb3-462e-bfc9-59f0235d904b

#34 Daddy’s girl

Susan is zot van haar papa. En zeker als hij op de laptop bezig is… Niets leuker dan mee tokkelen op die knopjes. We gaven haar al een oud toetsenbord als alternatief waar ze zich naar hartenlust op kan uitleven. Maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als ‘the real thing’.

InstagramCapture ca7b59c0-0f9c-4116-b51e-ae24753d54a3

#35 Vanillemeisjes houden van ijsjes

Ik ging deze week even shoppen met een vriendin die net mama is geworden. Ik heb haar getoond dat een overdekt shoppingcenter écht wel ‘the place to be’ is voor een kersverse moeder. Het is er droog, lekker warm, geen lastige opstapjes of deuren die vanzelf weer dichtgaan. En als er toch iets is dat je toevallig vergeten bent (slabbetje, pampers, eten, …) dan heb je binnen de 3 minuten wel een winkel gevonden die dat verkoopt!
Toen we in de h&m arriveerden, kwamen we deze leuke trui tegen voor Lola. Die kon ik toch niet laten liggen!  Ze heeft hem ondertussen al aangehad omdat ze hem zelf ook zo mooi vindt!

InstagramCapture d3d87047-036d-44f3-bf6d-4e972d1c8066

#36 Wereldnutelladag

Ik wist niet dat het bestond… een ‘wereldnutelladag’. Maar toen ik ervan hoorde, kreeg ik spontaan zin in een verse witte boterham met een dikke laag Nutella. Dus toen ik na een lange werkdag in de supermarkt voorbij het choco-rek liep, kon ik de verleiding niet weerstaan ( en ook omdat onze pot thuis bijna op was 😉 ). Lola greep de pot vast en liet hem niet meer los.

InstagramCapture 1d97da6c-3831-444a-87d5-e6588d1cb426

#37 Thoracale blokkage

Vrijdag sloeg het noodlot toe… Mijn hoogstpersoonlijke wekker, Susan genaamd, kondigde aan dat de dag begon. Ik probeerde op te staan uit bed maar voelde al snel dat er iets niet pluis was. Met een kromme rug en véél pijn liep ik naar de kamer van Susan om haar uit bed te tillen. Dat was natuurlijk helemaal geen goed plan, een pijnscheut in mijn rug deed me beseffen dat ik maar beter niets meer deed en zo snel mogelijk naar de dokter moest.
Tussen dat denken en doen zitten wel enkele ‘zaakjes’ die moeten geregeld worden: het werk verwittigen, een afspraak maken bij de dokter, vervoer regelen voor de kinderen, Tom helpen met de meisjes vertrekkensklaar te maken, een douche proberen nemen (ik voelde mij net een vrouw van 80) en ZELF naar de dokter rijden (een ramp!).
Eens bij de dokter vertelde ze mij dat het thoracale blokkage was… Pijnstillers, warm houden en naar de kinesist. Gelukkig kon ik die dag nog naar de kiné. Ze deed me heel veel pijn, maar ze noemt dat ‘deugddoende pijn’… Uhu…

InstagramCapture ffffee50-42c8-400b-b004-2d38587b8205

#38 Wakker worden!

Tom was zo lief geweest om me zaterdag wat langer te laten liggen… Maar om half 9 vonden de meisjes dat het wel tijd werd dat mama ook opstond. Dus kwamen ze me heel lief wakkerknuffelen. Normaal vind ik dat zalig: twee warme lijfjes die zich tegen mij nestelen. Maar nu vond ik dat iets minder leuk, ik kon alleen maar gillen: pas op! En zo snel mogelijk het bed verlaten… want ze houden wel van een springpartijtje op het bed. Ik laat ze nog enkele weken doen, maar vanaf dat het nieuwe bed er is, wordt dat met zachtheid behandeld! (nu ja… meestal toch 😉 )

InstagramCapture 997663ca-0154-4ec7-8c19-401ea9aa8e98

#38 Homemade Nutellaburgers

Naar aanleiding van de ‘wereldnutelladag’ konden we het dit weekend niet laten om iets klaar te maken uit ‘het grote Nutella kookboek’. Lola heeft me heel goed geholpen: ze roerde in de kom van het beslag, maakte mooie rondjes van de koekjes, smeerde er choco tussen en proefde alles vakkundig voor ;). Hieronder vind je het recept:

Nodig:

120g suiker15g cacao100g bloem3 eierenNutella

Bereiding:

Klop de eieren met de suiker, voeg bloem en gezeefde cacao toe.Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er kleine lepels van het mengsel op.Verwarm de oven voor tot 190°C en laat de koekjes 10 minuten baken.Haal ze uit de oven en maak er mooie rondjes van (met een vorm of een omgekeerd glas kan ook)Plak er steeds twee tegen elkaar met Nutella

Smakelijk 😉

 

www.vanillemeisjes.be
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.