Dag 365 van 365 x opvallend

 

 

 

De laatste

Hoezee en driewerf hoera!!! Ik hoor violen en een trom!! Het is gedaan, afgelopen, uit, verstreken, voorbij, basta, ten einde, verleden tijd, vervlogen, voormalig, om, vroeger, vorig. Ik heb het gered, gehaald, bereikt en het is gelukt! Proost!

 

Op 1 april 2014 begon ik heel stoutmoedig aan het plan een jaar lang elke dag iets te schrijven. Met opzet op deze datum want als het niet lukte kon ik het altijd nog op een 1 aprilgrap gooien. Na twaalf dagen sloeg er een lichte paniek toe ‘Help! Ik heb vandaag niets opvallends gezien of meegemaakt!’ tot ik besefte dat dàt opvallend genoeg was. Opvallende dingen, mensen of gedachten zitten in kleinigheden. Gaandeweg ging het me steeds makkelijker af. Was het daarom een makkie? Geenszins! Het vroeg een flink stuk discipline, ook op dagen van ziekte, ook op feestdagen, ook op dagen van gewoon eens geen zin hebben of op dagen dat andere dingen  dagvullend zijn. Maar het is me gelukt, geen dag gemist. Met het thema zou ik nog een levenlang door kunnen gaan; er is nog zoveel om je over te verwonderen…

 

De waardering van lezers helpt wel enorm om door te zetten; dank hiervoor! Sommige lezers twijfelen wel eens aan de authenticiteit (heb je dat echt allemaal zelf meegemaakt?) en sommige lezers twijfelen wel eens aan mijn gezond verstand (moeten wij die gedachtekronkels van jou echt begrijpen?). Je moet het zo zien: op mijn schrijftafel staat een pot inkt. Speciale inkt, die ik naar eigen recept heb gebrouwen. Een snufje venijn, een wolkje ironie, een flinke dosis zelfspot, een ferme brok humor, een vleugje educatie, een schijntje eigen mening, een ietsje verhalend, een aandoenlijk prietpraatje, alles gemengd met een liefde voor taal. En naast de inktpot staat een zoutvaatje…

 

En nu? Als je me wilt blijven lezen meld je dan aan als volger op mijn eigen persoonlijke blog www.mijnletterkast.wordpress.com want schrijven blijf ik. Letters, woorden, zinnen en verhalen, wie kan er zonder?  Natuurlijk zou het leuk zijn als een uitgever nu denkt ‘Hè met die verhaaltjes kan ik wat!’. Ik verbeeld me niets en weet zelf ook wel dat niet alle 365 verhaaltjes even sterk waren maar een bundeling van de leukste, de mooiste, de meest ontroerende en/of de meest hilarische….zou zo leuk zijn! Mijn droom ooit een boek uit te geven met prietpraatjes komt dan ook wat dichterbij. We zien wel wat er van komt. Iedereen bedank voor het lezen en het reageren en graag tot ziens elders.

 

In ieder geval heb ik alvast een droom van een boekenkast…

wolk van een boekenkast
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.