Blikken op het water # dag 365

Nawoord: Blikken op het water

Na het eerste jaar met ‘Blik op het water’ is nu ook het tweede jaar bloggen met ‘Blikken op het water’ voorbij. Ik heb het leuk gevonden te schrijven over het wel en wee op het water waar het met regelmaat rozengeur en maneschijn is maar soms ook helemaal niet! Het leven van ons schippers brengt je naar verre oorden maar dankzij mijn blog brengt het ’t (ons leven) ook weer dichtbij. Voor mijn familie, vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden was het een hele mooie gelegenheid om wederom weer een jaar virtueel mee te varen.

Twee jaar heb ik geschreven Blikkend over het water waar soms helemaal niets bijzonders gebeurde en soms zoveel dat het niet in een blogje te vangen was. Soms zoveel foto’s die ik een ieder wilde laten zien en andere keren een foto van een omgeving die al vaker was getoond .. en toch iedere keer weer anders want ieder jaargetijde heeft zijn eigen charmes op eenzelfde omgeving.

In reparatieperioden konden jullie ook meelezen over veranderingen aan, in en op het schip, zo is er in de afgelopen twee jaar een andere stuurhut gekomen, nieuw ankerlier, ijzeren buikdenning (niet beschreven maar wel in foto’s te zien) en als laatste nieuwe roeren. Er staat in de komende jaren nog meer op de planning en zo zie je dat een schip altijd in ‘beweging’ is, de ‘Consensus’ is lang niet meer het schip de ‘Karl Heinz’ zoals het schip heette toen zij in 1957 in Lauenburg gebouwd werd. Meerdere namen zijn er daarna nog gepasseerd zoals Rolf Stuhff in 1962, Hendrika in 1985, Harsta in 1996, Mambo in 2002 waarna wij het schip in 2005 ‘Consensus’ genoemd hebben en gemaakt tot wat ze nu is.

Ik ben op 24 februari vorig jaar gaan schrijven aan mijn/onze blog ‘Blikken op het water’ en heb 365 dagen beschreven van de in werkelijkheid meer dan 365 dagen maar dat komt omdat onze vrije tijd er niet in zit! We hebben gevaren van Anklam in het hoge N-O Duitsland tot Bethune in N-W Frankrijk en hebben daarmee een aardig uitgestrekt gebied bevaren wat we met jullie hebben gedeeld. Ondanks dat we veel gedeeld hebben gebeurd er achter de schermen in verband met werk en de mogelijkheden om dat te creëeren natuurlijk meer, maar voor de degenen die alle ins en outs willen weten van het vak die zou ik willen zeggen .. Stap in de wereld van de binnenvaart.

Ik hoop dat een ieder die heeft meegelezen niet in een al te diep gat valt omdat de ‘Blik/ken op het water’ nu toch echt ophouden. Ik dank een ieder voor het lezen van mijn blog en zijn/haar interesse in het varen wat middels mijn blog mogelijk was. Na deze woorden rest mij nog te zeggen vaarwel, adieu en auf wiedersehen, de blog stopt maar ons leven vaart verder naar voor jullie nu meer bekende oorden maar ook naar onbekende oorden .. ook voor ons!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.