‘Old stuff with a story’ 355/365

Mijn moeder herinnert zich dat er vroeger op zondag vis op tafel stond. En dan geen stukje vis met aardappelen en groenten, maar pudding in de vorm van een vis. Mijn oma maakte zelf custard pudding. De pudding in de vorm van een vis lag op een… ovale vleesschaal, overgoten met grenadine. Dit was te weinig voor een gezin met 5 kinderen, en daarom had oma de rest van de pudding in een grote kom gedaan. Maar mijn moeder wilde graag een beetje pudding van de vis omdat ze dat als klein meisje veel leuker vond dan uit een kom. Waarschijnlijk is deze puddingvorm 60 jaar oud. Hij is de laatste jaren helaas nooit meer gebruikt, maar wel altijd bewaard gebleven.
Misschien moet ik hem maar eens gebruiken om lekkere pudding in te maken.

Zo heeft iedereen bepaalde herinneringen aan eetmomenten van vroeger. Zo heb ik ook een mooie herinnering. Als mijn oom op bezoek kwam, werd de tafel mooi gedekt en maakte mijn moeder een roosje op de boter. Ze gebruikte een warm theelepeltje en schraapte het lepeltje aan de bovenkant over de boter naar het midden. De boter krulde op, zodat er bovenop in het midden van de boter, een ‘roosje’ ontstond. Prachtig en fascinerend vond ik het als klein meisje. Ik was erg jong, en misschien was het speciaal omdat we alleen het roosje op de boter kregen als mijn oom kwam eten. Wat is het fijn om herinneringen te hebben aan vroeger, soms zijn ze tastbaar, maar dat hoeft niet altijd. Want mooie herinneringen zitten in je hoofd.




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.