‘Old stuff with a story’ 357/365

Vandaag is het 5 mei, Bevrijdingsdag. Dit jaar vieren we 70 jaar bevrijding. Ik vond dit grote, oude hangslot op de grond naast een brocante winkel. Ik vroeg aan de eigenaar waar het slot vandaan kwam. Hij vertelde dat het vroeger werd gebruikt om… een lockerkast te sluiten. Helaas was de sleutel kwijtgeraakt, en kon de kast niet meer worden afgesloten. De eigenaar van de brocante winkel kocht de lockerkast, en bij het uitladen bleek het slot in de kast te liggen, en is het uit de kast gevallen. Het heeft maanden buiten op de grond naast de winkel gelegen. Het slot is vaak gebruikt en erg verroest. Omdat de sleutel ontbreekt staat het hangslot open. Het kan nooit meer op slot. Het (open) hangslot staat symbool voor Bevrijdingsdag; ‘het vrijmaken of vrij worden’.

Mooie Bevrijdingsdag. Vier de vrijheid!

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.