‘Old stuff with a story’ 359/365

In de periode tussen 1920-1940 werden deze postkaarten gemaakt. Oude kaarten waren van dik karton met daarop een zwart-wit foto. Het zijn statische afbeeldingen, omdat beweging niet op de foto kon worden vastgelegd. Latere kaarten bevatten… ook beweging en het karton werd dunner.
Foto’s waren in die periode zwart-wit en soms werden ze handmatig ingekleurd. Dit was erg kostbaar omdat de verf erg duur was, en er moest op speciaal papier afgedrukt worden. Gekleurde kaarten van dezelfde serie konden kleurverschillen vertonen, omdat tijdens het drukproces regelmatig (handmatig) verf moest worden toegevoegd.
De ingekleurde foto’s zien er heel ‘nep’ uit. Het zijn hele felle kleuren, en je ziet dat er soms slordig werd ingekleurd. Ik kan me wel voorstellen dat mensen in die periode blij waren met een ingekleurde zwart-wit foto. Dit maakte de kaarten levendiger.

Dit zijn gelopen kaarten. Gelopen kaarten betekent dat de kaarten beschreven zijn en er een postzegel op is geplakt. De kaart is gebruikt en verstuurd. Je kunt ook ongelopen kaarten kopen uit de periode 1920-1940, de kaarten zijn dan niet beschreven en ook niet voorzien van een postzegel.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.