‘Old stuff with a story’ 360/365

Ik heb via internet iemand leren kennen die handgemaakte producten maakt. Niets speciaals zou je denken, want er zijn wel meer mensen die hun eigen spullen maken. Maar zij maakt wel hele speciale tassen en woonaccessoires. Zij maakt handtassen, kussens, sleutelhangers, schorten, lampenkappen, theelichthouders enz. van…

gerecyclede materialen. Ze gebruikt legertenten, zeildoeken, postzakken en landkaarten. Ze gaat via internet op zoek naar oude en afgeschreven producten. Ze koopt deze in, en het liefst in een zo origineel mogelijke staat. Ik kocht deze tas van oude Amerikaanse legertenten. Alles aan de tas is origineel, het doek, de oude knopen, de lusjes en de hengsels. Zelfs het muffe geurtje hangt er nog in! Het is toch prachtig om een nieuw product te maken van oude producten. Het zijn spullen met een ziel en een verhaal. Het is ook nog eens goed voor het milieu en het is erg origineel om een product te kopen dat niet in grote oplagen worden gemaakt. Ik kan dan eindeloos fantaseren waar de tent gestaan heeft, hoe vaak mensen de tent in de handen hebben gehad, of ze er ook zo’n problemen mee hadden om hem op te zetten, hoeveel zon, wind en regen deze tent heeft moeten doorstaan. 
Oude materialen krijgen door haar creativiteit een tweede leven. En nu kan het sterke tentdoek met een hele geschiedenis nog jaren mee als handtas. Ik ben er heel blij mee.

Neem eens een kijkje op www.hetoudeaapje.nl voor deze prachtige ‘Old stuff with a story’ producten.

 

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Michelle zegt

    Beste,
    Ik zoek zo’n lockerkast v Sabena!
    Is deze te koop?
    Groetjes

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.