‘Old stuff with a story’ 363/365

Deze oude propellers komen uit een hangar uit Frankrijk. Het zijn hele grote propellers, groter dan een meter doorsnede. De propellers zaten in een ventilator ingebouwd in de muur. Ze noemen deze ventilators ‘omkeerbare axiaal ventilators’. Deze ventilators worden vaak gebruikt in…

cafés, restaurants, kantoren, keukens, tuinbouwkassen, varkensstallen, melkveestallen, scholen, winkels en fabrieken.
Axiaal ventilatoren worden ingezet als er veel lucht moet worden verplaatst en/of afgezogen. Ook kan warme lucht afgevoerd cq koelere lucht toegevoerd worden in een ruimte. De ventilatoren zijn regelbaar in snelheid en ontwikkeld voor continue werking in omgevingen, die onderhevig zijn aan roest of vochtige omstandigheden . De axiaal ventilatoren zijn verkrijgbaar in diverse maten. De grote ventilatoren worden veelal toegepast voor het verplaatsen van grote hoeveelheden lucht.

Een aantal jaren geleden zijn deze propellers uit de wanden van de hangar gehaald . Ze hebben daarna jaren buiten gestaan en zijn flink gaan roesten. Nu zijn ze te koop bij een brocante winkel. Zo krijgen de oude propellers een tweede leven.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.