‘Old stuff with a story’ 365/365

Hoera, vandaag is het dag 365 van mijn 365 dagen project. Het jaar is rond…! Een jaar lang elke dag bezig geweest met ´old stuff with a story´. En hoe kan ik deze bijzondere dag met een gouden randje beter vieren dan met mijn brocante roosjes servies met een gouden randje…

 

Ik ben een jaar lang elke dag op zoek gegaan naar oude spullen met achterliggend verhaal. De ene dag ging dat makkelijker dan de andere dag. Maar wat heb ik genoten van het op zoek gaan naar oude spullen op zolders, in kistjes en kasten bij vrienden, kennissen en familieleden. En via mijn project leerde ik veel nieuwe mensen kennen.
Ook kwam ik mooie ‘old stuff with a story’ tegen in de brocante winkel waar ik als vrijwilliger heb gewerkt. Tijdens de inkoop kwam ik veel spullen tegen op zolders, in schuren, in kasten en in vergeten hoekjes van opslagruimtes. Daar hoorde ik de mooiste verhalen, en mocht ik de oude spullen fotograferen.
Verschillende vrienden en bekenden hebben een eigen brocante winkel, waar ook wekelijks ´nieuwe´ old stuff binnenkomt.
Het was fijn om met mensen in gesprek te gaan over oude spullen, en om te ervaren dat mensen net zo enthousiast als mij zijn. Ook heb ik veel geleerd over spullen die ik nog nooit had gezien, of bijvoorbeeld hoe oude gebruiksvoorwerpen vroeger gebruikt werden.

Veel mensen kunnen net zoals mij de oude spullen waarderen. Met name de emotionele waarde, en het achterliggende verhaal. De oude spullen hoeven daardoor niet mooi te zijn. Ik vind het juist mooi dat door de tand des tijds een product er anders uit is gaan zien; het is gaan roesten, een handvat is afgebroken, er is iets stuk of iets opnieuw gerepareerd of verkleurd. Maar als er emotionele waarde of een verhaal achter zit, maakt het niet uit hoe een product eruit ziet. Dat is de charme van ‘old stuff with a story’. Door het project ben ik de oude spullen nog meer gaan waarderen, en heb ik andere mensen hier ook meer bewust van gemaakt. Gedurende mijn project merkte ik dat steeds meer mensen geïnteresseerd raakten in het onderwerp van mijn project.

 

Enkele hoogtepunten tijdens mijn project waren een publicatie in het tijdschrift Flair, een publicatie in het tijdschrift Flow, een vermelding op brocanteblog.nl, een publicatie in het woonblad WONEN in, en mijn tv debuut bij het programma Man Bijt Hond. Ik werd thuis enkele uren gefilmd, en 26 januari 2015 was ik 4 minuten op tv bij Man Bijt Hond. Via de link kun je de uitzending bekijken.
http://manbijthond.ncrv.nl/seizoenen/2015/afleveringen/26-01-2015/fragmenten/het-365dagenproject-old-stuff-with-a-story

Ik heb zelf erg genoten van mijn 365 dagen project. Ik hoop jullie ook. Ik wil iedereen bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan mijn 365 dagen project. Ook wil ik alle lezers bedanken. Ik heb zo genoten van het onderwerp ‘old stuff with a story’ dat ik er niet helemaal mee ga (en kan) stoppen. Ik ga wel stoppen op deze site, en ik ga ook niet meer elke dag bloggen. Maar ik zal mijn liefde voor fotografie en brocante blijven combineren. Op mijn facebookpagina Lady Blink was ik al bezig met fotograferen, en daar zal ik binnenkort nieuwe foto’s van mijn ‘old stuff with a story’ vondsten plaatsen. https://www.facebook.com/ladyblinkfotografe
Heb je interesse, like de pagina zodat je mij kan blijven volgen.

Nu is het tijd voor een feestje met een kopje thee en een stukje vlaai!

collage 365 dagen 1024x768

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.