Dag 336/365 Japanse esdoorn (acer)

Mijn Acer palmatum ‘Atropurpureum’ is een van de mooiste struiken in de tuin. Alle esdoornsoorten hebben een mooie herfstkleur, maar deze soort heeft in alle seizoenen rode bladeren. Dat geeft een schitterend contrast met de groene planten, ook de grillige groei met ‘doorkijkjes’ draagt hieraan bij.

De tweede naam palmatum, verwijst naar de handvormige vorm van de bladeren (denk aan ‘handpalm’). Deze esdoorn is een van de weinige planten die in Japanse tuinen worden gezet. Het is overigens een bladverliezende heester. Het blad van de esdoorn staat als maple leaf op de Canadese vlag. De zaadjes hebben vleugels en vliegen als helikoptertjes door de lucht.

Tip:
Zet een Japanse esdoorn niet in de volle zon, maar ook niet in de schaduw. Hij geeft de voorkeur aan een plek in de halfschaduw. Ze doen het overigens ook prima in potten en er zijn heel erg mooie bonsaïs van te maken met de juiste snoeitechnieken.

In de tuin hoeft de esdoorn eigenlijk bijna nooit gesnoeid te worden. Ze groeien zo langzaam dat het overzichtelijk blijft en dat je ze eigenlijk juist zou willen stimuleren om wat harder te groeien. 🙂




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.