Dag 338/365 Dikste boom

Zo aan het eind van het jaar verschijnen er overal lijstjes. De beste hits, de meest ondergewaardeerde liedjes, de succesvolste sporters, de… Nou ja, ga zo maar door. Helemaal in de stemming zocht ik uit waar de dikste boom staat. Niet voor een lijstje hoor, gewoon voor de lol!

De dikste boom staat in Mexico. Hij heet el Árbol de Tule en deze cypres staat in het plaatsje Santa Maria del Tule. Als je op ruim een meter hoogte een lint strak om de stam heen trekt, dan kom je op een omtrek van maar liefst 36,2 meter. Bedankt Wikipedia voor de foto.

Tip/weetje:
Er zijn pietlutten die zich afvragen of el Árbol de Tule het echt één boom is, of dat het eigenlijk om meerdere stammen gaat. Genetisch gezien is het een individu (DNA-onderzoek) maar het zou kunnen zijn dat uit dezelfde wortels meerdere stammen kwamen die vergroeid zijn. De boom zou tussen de twee- en vierduizend jaar oud zijn. Die heeft zelfs Azteken voorbij zien komen. Respect…




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.