Dag 346/365 Superblij met m’n Hamamelis!

Sinds vandaag ben ik de trotse eigenaar van een Hamamelis intermedia ‘Diane’, ofwel een toverhazelaar. Zo tof! Die heb ik vorig jaar bij het arboretum in Kalmthout gezien en dat was liefde op het eerste gezicht… Ik schreef er eerder een blog over.

Straks in januari en februari staat de naaktbloeier in de bloemen. Stel dat er nog wat sneeuw valt. En dat dan de winterzon op de warmrode bloemen valt… Wat een schitterend vooruitzicht!

Tip:
Van de verkoper in het tuincentrum kreeg ik het advies om de toverhazelaar in luchtige grond te plaatsen. Grond met bladcompost erdoor gemengd, voldoet prima. Ik heb wat bladermateriaal onderin het plantgat gelegd en na het planten heb ik met wat verwerkte bladermest de grond eromheen afgedekt. Vorige maand heb ik alle grond die nog zichtbaar was hiermee bedekt en nu zag ik net toen ik het gat maakte meerdere wormen opduiken. Dat is een goed teken!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.