Dag 351/365 Pruikplantjes

Van een vriendin ontving ik precies een jaar geleden deze foto als verjaardagswens. Leuk is hij hè, met die pruikenplantjes? Het vormt een grappige combinatie op die beeldhoofden, vooral de vetplantjes die een kapselvorm hebben. Als je zo een tafel inricht dan heb je er jarenlang plezier van.

Behalve op deze koppen, heb ik zulke plantjes ook gezien in grote schelpen, in koffiekopjes, houten klompen, laarzen, blikken emmertjes, beschadigde gieters en oude theepotten. In eierdoppen op een paastafel en in deels beschadigde kerstballen op een kersttafel. Ook verticaal kunnen ze in een lijstje aan de muur gehangen worden, op de juiste manier aangebracht. Nou ja, er is van alles mogelijk als plantjes mooi vol blijven en niet zo snel groeien. En niet zo veel water vragen natuurlijk.

Tip:
Wil je zelf zo’n opstelling maken? Zorg dan dat je beelden zoekt die aan de bovenkant hol zijn, zodat je er wat potgrond op kunt leggen. Zoek dan vervolgens vetplantjes uit die leuke strengetjes vormen. Het voordeel van vetplantjes is dat ze niet veel wortels vormen, dus niet snel uit hun ‘hoofdje’ groeien. En dat je ze redelijk aan de droge kant kunt houden, zodat je geen vochtschade ziet. Natuurlijk kun je op oude beelden ook een laag schaaltje plaatsen en daar de plant in poten.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.