Dag 352/365 Familieplant

Kennen jullie het fenomeen familieplant? Ik heb hier een stek van een cactus die mijn moeder ooit opkweekte. Hij bloeit frequent en dan ontstaan nieuwe kiemen. Alle dochters gaf ze zo’n kiem en wij vinden dat allemaal extra waardevol nu ze er niet meer is. Mijn moeder was altijd met planten aan het experimenteren en het is net of er een beetje van haar is achtergebleven. En doet de plant het niet goed bij een van ons? Dan krijgen we van een zus waarbij hij wel floreert weer een nieuwe stek.

Tip:
Sommige plantjes stekken extreem gemakkelijk, zoals het moederplantje op de foto: Saxifraga stolonifera (sarmentosa). Leuk idee om er een familieplant van te maken en met kerstboom iedereen een stekje te geven in een mooi bakje of potje. Als je hem nu in potgrond zet, dan kan hij alvast een klein beetje aarden voor je ‘m weggeeft. Die plantjes gaan na enige tijd weer nieuwe stekken krijgen en zo kan de doorgeefkring steeds groter worden. Best wel een mooie kerstgedachte, vind ik!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.