Dag 355/365 Bloemontwikkeling

De witte amaryllisbloemen die uit mijn knolletje komen, doen me erg denken aan de trompetbloemen van de brugmansia. Maar deze bloemen zijn nog groter, komen per vier aan een stengel en hebben ook nog een dubbele bloemstengel. Acht witte, grote bloemen dus! Aan de foto’s kun je zien hoe mooi het bloeiproces zich ontwikkelt.

Tip:
Als je een amaryllisbol ‘s winters in de grond of op het water zet, weet je zeker dat er binnen zes tot tien weken bloemen ontstaan. Leuk om zo’n knolletje cadeau te geven aan iemand die over een week of zes jarig is, een jubileum heeft, of zo ongeveer hersteld zal zijn van een blessure. Je kunt er dan een kaartje bij doen dat het grote moment nabij is… als de amaryllis bloeit!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.