Dag 357/365 Mosgraffiti zelf maken

In de nieuwsbrief van Vakgroep Wilde Weelde las ik een leuke tip over het aanbrengen van mos. Met een recept waarmee je zelf mosgraffiti aanbrengt op de door jou gewenste plekken. Op een buitenpot, op een stapel stenen, of zelfs verticaal tegen een muur geplakt in een vorm die je aanspreekt. Breng de graffiti aan in het voor- of najaar.

Tip:
Je hebt nodig: verschillende stukjes mos die je op allerlei vochtige plekken vindt. Haal het bij voorkeur van tegels en niet van boomstammen (die zijn niet zo geschikt). Verder: een halve liter yoghurt, 300 ml karnemelk of een blikje bier. Plus een halve lepel suiker en een bakje, een plantenspuit en een stevige kwast.

Wat doe je: verwijder de aarde uit de mosstukken (spoelen mag). Dan mix je de ingrediënten met een garde (of in een blender) tot alles roomachtig is van dikte. Voeg eventueel een beetje water toe voor de vloeibaarheid. Bewaar het zo lang in een bakje met deksel. Kies dan een plek met veel schaduw en een lichte vochtigheid. Teken met een krijtje een figuur, of knip een sjabloon en plak dat vast. Vervolgens breng je het mengsel aan met een kwast. Elke dag even wat water spuiten en dan… genieten maar!

Bron: wildeweelde.org




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.