Dag 358/365 Oleander bloeit met kerst

Het is raar maar waar: de oleanders die ik in hun kuipje naar binnen heb gehaald, staan volop te bloeien. Dat horen ze eigenlijk ’s zomers in de tuin te doen. En daar bloeien ze zelden. Hoe zou dat komen?

De oleander blijft natuurlijk een plant die gewend is aan een meer exotisch klimaat. Dus waarschijnlijk probeert de plant zich aan te passen aan het Nederlandse klimaat, dat ’s winters binnen meer warmte kent dan ’s zomers buiten…

Tip:
Oleanderbloemen zijn nogal een uitdaging voor insecten. De vijfslippige bloemkelk is zo diep, dat alleen insecten met een lange tong bij de stuifmeel kunnen komen. Vervolgens moeten ze met een ruk de tong weer intrekken, of… ze hebben zojuist hun laatste sensatie beleefd, zeg maar…

Verder is het goed om te weten dat alle delen van de plant giftig zijn, dus pas op met snoeien. En het is verstandig om ’s winters binnen veel minder water te geven dan ’s zomers buiten.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.