Dag 360/365 Zadenruil

Toen ik op twitter plaatste dat ik komkommerkruid (borage) zo’n mooi plantje vind, bood iemand die ook van tuinieren houdt spontaan aan om wat zaadjes op te sturen. En inderdaad, toen de planten zaadrijp waren, kreeg ik een envelop met een mooi kaartje erin en een aantal koffiefilters met zaadjes erin!

Onlangs stuurde ik ook wat filters terug met door mij verzamelde zaden en zo kwam er een heuse zadenruil tot stand. Erg leuk. Gezellig om cadeau te krijgen en te laten kiemen. Ook grappig om straks door de tuin te lopen en te bedenken welk plantje/stekje/zaadje je van wie gekregen hebt.

Tip:
Laat verzamelde zaden altijd goed drogen, liefst op een krant in de zon. Daarna zijn filterzakjes een prima manier om ze (op een koele plek) te bewaren, het is goed ademend materiaal. Een tijdje terug plukte ik zaden van de Oost-Indische kers, droogde ze en deed ze in een plastic bakje. Om er vanmorgen achter te komen dat alles is verrot, ze waren blijkbaar niet droog genoeg en in plastic kunnen ze niet luchten…
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.