Dag 362/365 Ecologische verbindingszone

Op onze wandeltocht langs de Hazardweg in Breda komen we altijd langs een mooi klein natuurgebiedje. De aanleg daarvan valt onder Natura 2000: een Europees netwerk van natuurgebieden die extra bescherming krijgen omdat er bijzondere planten en diersoorten voorkomen. Er zijn regels voor de uitstoot en geluidshinder van bedrijven rondom zo’n gebied.

Onder het plan Natura 2000 vallen dus beschermde natuurgebieden, die moeten zorgen voor behoud en herstel van de biodiversiteit. Bij ons deelgebied in Breda staat een mooi bordje met het ontwerpplan en ik maakte ook een foto van de werkelijkheid, omdat het leuk is om te zien hoe zo’n ontwerp er in de praktijk uitziet. Belangrijk zijn de vogelrichtlijnen en de habitatgebieden. En de verbindingszones, waarmee diersoorten zich kunnen verplaatsen en volgens mij is dit zo’n zone.

Tip:
Lees meer over Natura 2000. Overigens heeft de staatssecretaris bezuinigd op een deel van de plannen, dus raadpleeg het internet voor de exacte huidige stand van zaken. Wat mij betreft blijft dit streven hoog op de provinciale agenda staan.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.