Dag 365/365 Gehaald: 365 dagen geblogd in 2015!

Wat een prachtige leerschool was dit… een jaar lang elke dag een blog schrijven. Op 31 december besloot ik (impulsief, ik weet het) om dit vanaf nieuwjaarsdag te gaan doen en het is gelukt. Ondanks twee ziekenhuisopnames, ondanks drie weken vakantie en diverse spontane uitstapjes, ondanks opgroeiende puberperikelen… haha… is het gelukt om iedere dag een stukje te plaatsen. Een informatieve tekst die altijd eindigde met een plantentip, voor binnen of buiten.

Relativeren
Waarom dit nu zo leerzaam was? Omdat je als blogger vaak te perfectionistisch bent. Je wilt dat elke blog die je plaatst close to perfect is. Je wilt eigenlijk stiekem graag dat iedere blog een beetje aandacht krijgt. Misschien af en toe een reactie ontvangen dat iemand iets aan je tips heeft. Omdat dat niet iedere dag lukt, leer je te relativeren. Bloggen doe je uit jezelf, voor jezelf en dan pas voor anderen.

Vijf sterren
Nu had de 365dagenprojectsite helaas een mankementje, waardoor ik alleen achteraf (als ik een blog opnieuw open) zie of ik reacties heb. De registratietool werkt namelijk niet. Wel had ik een (vaste?) recensent, die me heel regelmatig beoordelingen gaf via de sterren. Deze persoon maakte me altijd blij als het vijf sterren waren, maar plaatste er ook af en toe vier als het iets minder was. Je moet natuurlijk wel kunnen groeien! 😉

Tot lezens!
Nu is het tijd om verder te gaan met mijn taalblogs op Glimlachjes, maar dan wel maandelijks. Dat geeft me iets meer tijd om te perfectioneren. 🙂 En ik schrijf (ook blogs) voor derden namens Pulleman Tekst & Communicatie. Ik blog op de site Schrijfwijzer.nl van J. Renkema en verder is mijn boek ‘Gewoon blijven schrijven, 50 inspirerende blogs over taal’ verkrijgbaar. En geef ik creatieve schrijftrainingen bij Mediahuis Breda, met een onderdeel ‘bloggen’. En een speciale workshop ‘Bloggen voor personal branding’ voor managementassistenten bij Vakmedianet (staat nog niet online).
Dus… ik laat nog van me horen!

Tip:
Ben je geïnspireerd door deze 365 plantenblogs? Begin dan zelf ook eens een foto- en schrijfproces. Het hoeft natuurlijk niet per se over planten te gaan, al vormt de natuur voor mij altijd een altijd hernieuwende superbron. Een rondje door mijn tuin leverde vaak stof genoeg. Kijk maar eens rond op deze site 365dagenproject.nl voor creatieve voorbeelden in verschillende categorieën. Bij zo’n uitdaging leer je echt creatieve oplossingen bedenken. Ik wens je vast veel succes en plezier!

(Afbeelding: Silke Pulleman)

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.